Mass Effect Xbox 360 Classics

Mass Effect Xbox 360 Classics
Státusz: Rendelhető
Platform: Xbox 360
Korhatár: 18 év felett
Jótállás: 12 hónap
ÁTVÉTEL:
Jelenleg nincs raktáron, további információkért keresse ügyfélszolgálatunkat.
Listára

Kívánságlistára teszem
Jótállás

Elolvasom a jótállási feltételeket
Bruttó ár:
 
3.490 Ft
A termék szállítási díja: 500 Ft
Megvásárlásával +35 pontot írunk jóvá Gamercard kártyádon

Mass Effect Xbox 360 Classics ISMERTETŐ, LEÍRÁS:

Történeti háttér:

2183-at írunk, az emberiség a XXI. század elején, a marsi expedíciók alkalmával felfedezett egy történelem előtti civilizáció maradványait és technológiájukat. Ezek segítségével az ember végre megoldotta a tér-idő problémáját és elkezdte felfedezni, először csak a környező csillagrendszereket, majd egyre távolabb és távolabb merészkedett. Természetesen, nem vagyunk egyedül ebben a hatalmas Csillagszekérben, több más hozzánk hasonló és fejlettebb, vagy magukat annak képzelt fajjal találkoztunk és kötöttünk szövetséget. Miután sikeresen bekapcsolódtunk a galaktikus élet krémjébe, megszűnt a Föld elsőszámúsága. A központ a Citadellának nevezett, óriási, bolygóméretű hajó. Mindez ugyanannak az ősi fajnak a maradványa, mint a „mass relay”-nek nevezett technológia, amivel a térben tudunk utazni. A Citadellának a központja mindennek, 3 faj egy-egy képviselője vitatja meg és szavazza meg az egész Tejútrendszer ügyeit: az Asari, a Salarians és a Turians fajok....hát, látni kell őket, mert itt igencsak elkalandoztak a Biowares srácok az emberi kinézettől.

Mi emberek, mint fiatal, pubertások, szinte semmi beleszólásunk nincs az ügyekben. Ezen szeretnénk változtatni, ugyanis – minket – Shepardöt jelölték az úgynevezett Spectre, címre. Szabad fordításban ez annyit tesz, mint a Galaktikus Béke Esküdt Védői, ergo, jedik leszünk. Szóval ezek a Spectrerek a Tanács jobb kezei, ha sikerülne egy emberi személynek is betöltenie ezt a tisztséget igencsak javulna fajunk megbecsülése. És minderre megvan az esély, csupán egy rutinfeladatot kell végrehajtanunk az Eden Prime neveztű bolygón, ahol „Geth” aktivitást érzékeltek a szenzorok. Ezek a Gethek végül is robotok, M.I.-k, akik fellázadtak és kivívták maguknak a függetlenséget, és a különálló faj nevet. Aztán persze kiderülnek a turpisságok, és az egyszerű rutinfeladatból óriási missziósorozat kerekedik. Ugyanis egy régi prófécia szerint 50.000 évenként megnyílik a kegy portál a mi világunk és egy másik között, amit Sötét Űrnek neveznek. Innen, egy sokkal fejlettebb faj, a Reaperek érkeznek meg hozzánk, akik kiirtják az összes szerves életet. Még egy olyan értelmes faj, mint a Próféták, akiktől a mass relay, a hajóink hajtóműve és a Citadella származik, még ők is elbuktak. Csupán egy üzenetet tudtak hagyni, az úgynevezett beacon-ökben, amik egyfajta adathordozók. Az Eden Primeon megtalálható egy teljesen ép készülék, ez volt az elsődleges célpontunk. Mint a történetből később kiderül, a renegát Spectre, Saren készül a Reaperek visszatérése, ő a Getheket használja fel tervének sikere érdekében, akik istennek hiszik őket, Sarent pedig az Igazság Prófétájának.

Ismertető:

Miután végeztünk a gyakorló küldetéssel, és a Citadellában kineveztek a Galaktikus Béke Esküdt Védőjének (GBEV) megkapjuk eddigi felettesünk hajóját, és oda megyünk, ahova akarunk. Mindez kb. 1-1.5 óra alatt történik a játékban, szóval elég hamar szabad kezet kapunk. Ez idő alatt elcsodálkozhatunk a játék megjelenésében. Az Eden Prime nyitójelenetei és a Citadella élettől nyüzsgő klubjai és állomási letaglózzák az embert. A végletekig feszített poligonszám, az arcmimika kidolgozottsága már-már súrolja az Xboxból kihozható maximumot.

Rengeteg bejárható terület van, különböző bolygórendszerek még sokszínűbb bolygói. Csak néhány példa: az egyik planétán folyamatos meteoreső hullik alá az égből, másikban pengeéles kanyonok és sziklák horizontjában a központi csillag felületének rizsszemű fotoszféráját figyelhetjük meg, a következőben már egy félig összeállt csillag elhagyatott, örök hóvihar tombolta tájon kalandozhatunk. Órákat lehet eltölteni Galaxisunk felfedezésével, és hihetetlen élmény, szinte kívánja az ember a bolygóról-bolygóra szállást. Úgy gondolom, hogy a programozáskor kikérték egy csillagász-csoport véleményét is, a valószerű ábrázolásról.

Na de mit sem érne a történet izgalma és a helyszínek változatossága, ha nem lenne mögötte egy ilyen mértékben kidolgozott harc és fejlődésrendszer. Míg a fejlődés egy végletekig leegyszerűsített, szintet lépek-pontot elosztok struktúrát követ (álá KotOR) addig a harcrendszert teljesen megreformosították. Már-már real timenak hat, bal ravasz a zoom, jobb ravasszal lövünk, a bal bumperrel az invertory kinyitása nélkül tudunk fegyvertípust váltani, a jobb bumperrel pedig az erő/mérnök képességek között mazsolázhatunk. Ám ennek ellenére nem kell GRAW2 és GOW típusú TPS lövöldözésre gondolni, hiszen a csata kimenetele azért a statisztikáinktól függ. Összképe nagyon jó és impozáns, hiszen egy kis ügyesség is kell, de kellőképpen RPG jellegű a harc.

Összesen 6 ember található a hajó fedélzetén, minden leszálláskor mi dönthetjük el, kiket viszünk magunkkal. Ashley katona, így leginkább a lőfegyverekhez ért, valamint nagyon dögös. Kaidan biotic harcos, Liarával egész jó párt alkotnak (Ő az Asari faj szülöttje, a főtörténetben találkozhatunk a kedves mamával is) Wrex, a Krogan állat, átmenet a katona és a biotic harcos között, Garrus Turian katona, míg Tali, a Quarian bérgyilkos, (ők teremtették a Getheket, velük vívták a „szabadságharcukat”) mérnök shotgunra és pisztolyra specializálódva. Igazából van itt mindenféle karakter, egyetlen fontos dolgot kell csak figyelembe venni: mindig legyen nálunk olyan személy, aki tudd hackelni, mert a ládákat és tárolókat csak akkor tudjuk kinyitni, ha valakinek elég magas a „dekódolás” képessége. Nagyon fontosak a párbeszédek a játékban, a játékidő fele ugyanis ezek olvasásával és a válaszadással fog eltelni.

A KotOR-hoz képest előrelépésnek számít az, hogy már nem csak jó-semleges-rossz választ adhatunk, kifejezetten segítőkészek vagy akár brutálisan gonoszak is lehetünk: nem ritka hogy fejlövéssel végződik egy-egy párbeszéd. Fontos figyelnünk, a beszélgetőpartnerünk arcmimikáját, mert leolvashatjuk róla az érzelmeit: látni fogjuk, mikor hazudik nekünk valaki, mikor „pitizik” és „udvarol”.

A főküldetés a mai játékokhoz képest elegendően hosszú, fordulatos és kellőképp izgalmas: ha csak erre megyünk rá 15 óra a végigjátszás elsőre. Ahcievementek szempontjából jól teljesít a játék, vannak nehezebbek és vannak könnyebbek, eslő nekifutásra olyan 400 pontot lehet kinyerni belőle.


A kérdés: Érdemes-e ajándékba venni a Mass Effect-et és ha igen, kinek ajánlott?

A Mass Effect-et legjobban így lehetne jellemezni: lenyűgöző, kimagasló grafika, szépen összeillesztett szinkronhangok, a gép képességit kihasználó új RPG elemek (párbeszédek, harcrendszer, a döntéshozatal). Kétféle befejezése miatt újrajátszhatósága igencsak kiemelkedő, felhasználóbarát menü és térképrendszer. Aki valamilyen szinten kedveli ezt a stílust, az véletlenül se hagyja ki a játékot, mert garantáltan egy életre szóló élménnyel gazdagodhat, ráadásul nem véletlenül jelentek meg a zseniális folytatások is. Egy páratlan játék immáron igen kedvező áron, vétek lenne kihagyni. Te se tedd!

KÉPGALÉRIA:

 
 
 
 
Felhívjuk figyelmedet, hogy személyes vásárlás esetén üzletünkben már bankkártyával is tudsz fizetni.
Futárszolgálatos rendelésnél a végösszeg kiegyenlíthető utánvétellel készpénzben, a rendelt termék átvételekor vagy weboldalunkon bankkártyával a megrendelés leadását követően is.
Fejlesztési javaslat
E-mail:*
Telefonszám:
Másolatot kérek:
biztonsági kód* Biztonsági kód
Hibás tartalom bejelentése
E-mail:*
Telefonszám:
Másolatot kérek:
biztonsági kód* Biztonsági kód
Hibás kép bejelentése
E-mail:*
Telefonszám:
Másolatot kérek:
A kép URL-je (opcionális):
biztonsági kód* Biztonsági kód
Árukereső.hu Árukereső.hu
www.konzolokszervize.hu
oldal tetejére