Alaplapok

Rendezés: 
Oldalanként: 
{{{pager}}}
{{product.discount_percent}}%
{{product.popupTxt}}
+ AJÁNDÉKKAL
{{product.discount_percent}}
Eredeti ár:
{{product.orig_price}} Ft
Bruttó ár:
{{product.current_price}} Ft
{{product.current_price}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Érkezés:
{{{product.arrive_date}}}
Korábbi megjelenés:
{{product.release}}
Megjelenés:
{{product.release}}
 
Nincs megjeleníthető találat
{{{pager}}}
Alaplapok


Mind tudjuk, hogy az alaplap a számítógép egyik legfontosabb alkatrésze. De mire jó és mit is csinál pontosan?


Az alaplap egy olyan többrétegű nyomtatott áramköri lap, amelyre a számítógép elektromos elemei vannak építve. Az alaplap több különböző méretű és alakú csatlakozóval van ellátva, hogy a PC egyes elemeit csatlakoztathasd hozzá. Ezért kiemelten fontos, hogy jó alaplapot válassz, mert ez határozza meg, hogy milyen gépet tudsz összerakni.


Az alaplap nemcsak a bővíthetőséget, de a platformot, és az elérhető teljesítményt is, azaz a számítógéped legfontosabb paramétereit is meghatározza. Ráadásul az alaplap méretétől függ az is, hogy maga a számítógép milyen méretű lesz. Sokakban él az a tévhit, hogy a nagyobb méretű alaplap egyben több lehetőséget is rejt magában, azonban ma már a kisebb méretű alaplapok is képesek ugyanolyan teljesítményt nyújtani, ráadásul a bővíthetőség terén sem feltétlenül maradnak el a nagyobb méretű társaiktól.


Régebben kiemelt jelentőségű volt egy alaplap esetében a portok száma, hiszen ezek határozták meg, hogy milyen komponenseket tudtál csatlakoztatni az alaplaphoz. Ma már egyre több, a sebesség szempontjából fontos vezérlő kerül át a processzor lapkájára. Az integrálási folyamat eredményeként egy átlagos gép esetében a videokártyán kívül mást már nem is nagyon kell beszerelned. Természetesen, ha egy komolyabb gépet szeretnél összerakni, érdemes alaposan utánajárni az alaplapnak, és olyat választani, amelynek a funkciói teljes mértékben megfelelnek az elképzeléseidnek. Jó, ha gondolsz a jövőre is, és arra, hogy később majd hogyan szeretnéd fejleszteni, bővíteni a számítógéped, hiszen az alaplap a géped olyan része, amit nem cserélsz le minden évben. Egy jól megválasztott alaplap akár hosszú éveken át töltheti be tökéletesen a funkcióját úgy, hogy nem avul el, és nincs szükség a lecserélésére.


Ha egy különlegesebb számítógépházat szeretnél, akkor fontos, hogy megnézd, milyen méretű alaplap illeszkedik bele. Azt is figyelembe kell venned a vásárlásnál, hogy mire szeretnéd használni a számítógéped. Egyszerű irodai használatra felesleges olyan alaplapot választani, aminek a funkcióid nem használnád ki.


Nem értesz alapokhoz, vagy csak nem tudsz dönteni? Webshopunkban termékeink adatlapján megtalálsz minden lényegi információt, de nyugodtan kérd a kollégáink segítségét. Gyere be üzletünkbe személyesen, vagy keress meg minket telefonon, vagy e-mailben, kollégáink szívesen tájékoztatnak a termékeink minden tulajdonságáról és segítenek a választásban is.

Kosár tartalma: 0 tétel

Összérték: 0 Ft Ft.

Kategória
Platform
PC Hardverek
PC Perifériák
PC Kiegészítők
Gamer PC-k
Méret szabvány
Foglalat
Chipset gyártó
Chipset
Memória típusa
Memória foglalat
Maximum memória
PCIe 16x csatoló
PCIe 1x csatoló
SATA3 csatlakozó
RAID vezérlő
USB 2.0
USB 3.0
USB 3.1
Optikai csatlakozó
Firewire
LAN portok száma
Wi-Fi protokoll
Bluetooth
Korhatár
Játékstílus
Ár
Státusz
Állapot
Szállítási díj
Előrendelés
Egyéb tulajdonságok
Kiemelt partnereink
www.konzolokszervize.hu
oldal tetejére