Üdvözlünk kedves Vásárló!
Ne hagyjatok ki semmiből!


Xbox One vezeték nélküli kontroller- stílus és kényelem játék közben

473

Az Xbox konzolok elsődleges irányítója az Xbox kontroller. Az Xbox kontroller első prototípusát 2000-ben mutatták be egy játékfejlesztői konferencián, és a The Duke becenévre hallgatott. A Duke a mai kontrollerekhez képest nagyobb méretű volt, és csak vezetékkel lehetett csatlakoztatni a konzolhoz.Az első szériás Duke-ot Fatty kódnéven is emlegették, ami a robosztus kialakítására utal. Ez volt az első kontroller, amit az Xbox konzolokkal egybe csomagolva dobtak piacra. Néhány évvel később, 2002-ben a kontrollernek egy újabb verziójával álltak elő a tervezők, ami egy árnyalattal kecsesebb vonalakkal rendelkezett, és az Xbox Controller S nevet kapta. A Duke egyébként még Guinness rekordok gamer kategóriájába is bekerült mint a legnagyobb méretű konzol kontroller. Mindkét kontroller közepén még egészen nagy méretben virított az Xbox X logójával ellátott gomb, ami még a mai Xbox One vezeték nélküli kontrollereken is látható, igaz, sokkal kecsesebb változatban.

A 2005-ben jelentették be hivatalosan a következő Xbox konzolt, az Xbox 360-at. Ez természetesen egy új, Xbox 360-as kontroller megérkezését is jelentette. Az új kontroller még kecsesebb volt, mint az Xbox Controller S és ugyanúgy megtalálható volt rajta az Xbox logós gomb, mint elődjeinél. Az Xbox 360 kontrollerből az alapszínek mellett számos limitált verziót is kiadtak az Xbox legnépszerűbb, főleg exkluzív játékaihoz, így készült Fable, Gears of War és Halo mintás kontroller is. Emellett elérhető volt Star Wars, Tomb Raider és a népszerű fémes borításó Chrome sorozat is.

Az Xbox 360-as kontrollerekből már nemcsak vezetékes, de vezeték nélküli, másnéven wireless verzió is kapható volt. A vezeték nélküli kontroller elérhetővé tette, hogy sokkal távolabbról játsszunk a konzolon és több kontroller használata esetén sem gabalyodtak össze a vezetékek. Az vezeték néküli kontrollerek adatátviteli sebessége sem tért el nagyban, csupán néhány másodpercben, a vezetékes változatoktól, így hamar elterjedt ez a verzió a játékosok körében.

Az Xbox One és Xbox One X konzolok újabb kontrollerrel kerültek piacra. Az Xbox One vezeték nélküli kontroller alapvetően vezeték nélküli verzióban érhető el, és ezt a verziót csomagolják a bundle-ökbe is. Azonban hatalmas újítása az új konzolgenerációnak, hogy bármelyik Xbox One vezeték nélküli kontroller könnyen és egyszerűen vezetékessé alakítható.
Minden Xbox One vezeték nélküli kontrollert micro-USB-csatlakozóval látnak el, így elég, ha egy micro-USB kábellel csatlakoztatod a konzolodhoz, és már élvezheted is a vezetékes kontrollerek minden előnyét.

Az Xbox One vezeték nélküli kontrollerek első szériája, azaz a 2015 előtti kiadások még nem rendelkeztek 3,5 mm-es porttal, így ha headsetet szerettél volna csatlakoztatni hozzájuk, szükséged volt egy speciális Xbox One sztereó headset adapterre. Az újabb konzoloknál már kiküszöbölték ezt a problémát, így egy mozdulattal, könnyen csatlakoztathatod az headsetedet.

Az Xbox One vezeték nélküli kontrollerek egy speciális verziója az Elite kontroller, ami a profi játékosok igényeire lett tervezve. Sokkal több gomb található rajta, mint a hétköznapi Xbox One kontrolleren, ami lehetővé teszi, hogy egyszerre több parancsot is elérhess. Ráadásul az Xbox One Elite kontroller minden gombját egyenként programozhatod, hogy saját igényeidre szabd az irányítót. Ráadásul a karok és az I-választó is cserélhető, a kontroller mellé több változat is jár, amiből kiválaszthatod a neked legkényelmesebbet. A cserélhető részeket erős mágnesek tartják a helyén, így az összeszerelés és szétszedés is nagyon gyors és egyszerű, akár játék közben is kivitelezhető.

Az Xbox One kontrollere az eső olyan Xbox kontroller, amiből egy tényleg egyedi darabra tehetsz szert. Hála a Microsoft alkalmazásának, az Xbox Design Lab-nek, olyan kontrollert gyártathatsz le magadnak, amilyet csak szeretnél. És nem házilag vagy kisebb vállalkozások által átalakított kontrollerekről beszélünk! Az Xbox Design Lab oldalán több mint egy billió színkombináció közül választhatsz, ráadásul még a gamertag-ed is belegravíroztathatod a mesterművedbe. Csak a képzeleted szabhat határt a kreativitásodnak!


Vissza
Nyomtatható verzió

|
2018-09-04 13:56:13
{{product.discount_percent}}%
{{product.popupTxt}}
+ AJÁNDÉKKAL
{{product.discount_percent}}
Eredeti ár:
{{product.orig_price}} Ft
Bruttó ár:
{{product.current_price}} Ft
{{product.current_price}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Érkezés:
{{{product.arrive_date}}}
Korábbi megjelenés:
{{product.release}}
Megjelenés:
{{product.release}}
 
Árukereső.hu Árukereső.hu
www.konzolokszervize.hu
oldal tetejére