Üdvözlünk kedves Vásárló!
Ne hagyjatok ki semmiből!


Túlélős játékok - Három sorozat, amit nem hagyhatsz ki!

277

A legnépszerűbb játékstílusok felsorolásakor rendre felbukkannak a különféle túlélős játékok, melyek az eltelt évekkel párhuzamosan egyre nagyobb népszerűségre tesznek szert. Hosszú utat tettünk meg azóta, hogy az Alone In the Dark sorozat első epizódja bevezette a zsánert a szélesebb köztudatba; azóta számtalan mainstream és a fősodorból kieső címben láthattunk példát a műfaj fejlődésére, melyek közül most a három legmeghatározóbb sorozatot választottuk ki ehhez a listához, hogy ezáltal be tudjuk mutatni milyen messzire jutottak a túlélős játékok az elmúlt évtizedekben.

far_cry_vasarlas
 
Far Cry
A PlayStation, Xbox és PC platformokra elérhető Far Cry sorozat részeit leginkább open world akciójátékként szokták definiálni, melyhez nem feltétlenül passzol cikkünk témája, de legyen szó akármelyik epizódról, a környezeti hatások és az általuk jelentett különféle veszélyek miatt a sorozatnak abszolút helye van ebben az összeállításban. Legyen szó a szavannáról, egzotikus trópusi szigetről, a Himalájáról, Amerika fiktív tartományáról vagy a távoli jövőről, a játékmenet központi eleme a túlélés egy idegen környezetben, leküzdve a különféle természeti akadályokat, valamint a környéken bóklászó vadállatokat. A vadászat szintén központi eleme ezeknek a címeknek, hiszen csak ezáltal tudod fejleszteni a nálad lévő felszerelési tárgyakat. Ugyan az egyedüllét kellemesen nyomasztó érzését az újabb epizódokban helyet kapó online szegmens némiképp semmissé teszi, ugyanakkor megteremti a közösségi túlélés alapjait, mely a zsáner egyik kötelező darabjává teszi a Far Cry epizódokat.  
 
metro_vasarlas

Metro
Ha az igazi klasszikus survival élményt keresed, a Metro szériánál nem érdemes tovább menned, hiszen a Dmitry Alexeevich Glukhovsky kultikus regényfolyamából készült videojáték sorozat minden eleme a túlélésről szól. A kerettörténet szerint Oroszországot atomcsapás éri, ezért a katasztrófa után életben maradt emberek kénytelenek beszorulni a metróba, melynek vastag beton falai megvédik őket a sugárzás káros hatásaitól. Két évtizeddel később felcseperedik egy olyan generáció, melynek tagjai sosem látták saját szemükkel a napfényt, feladatod pedig az általad irányított karakterrel az lesz, hogy a föld alatt, majd a föld felett fenntartsd a békét és megvédd a túlélőket, azon belül is a családodat a Dark One nevű misztikus lényektől és a hatalomra éhes különféle frakcióktól. A horror elemekkel erősen megtűzdelt játékban a többet ésszel, mint erővel elvét használva minden lehetséges módszert be kell vetned a csaták  elkerülésére, hiszen készleteid meglehetősen szűkösek és könnyen kifuthatsz a lőszerből ha gondolkodás nélkül puffogtatsz mindenre ami mozog.  

resident_evil_vasarlas
 
Resident Evil
Ha kíváncsi vagy a zsáner gyökereire, egy sorozatot egyszerűen nem hagyhatsz ki! A Resident Evil 1996 óta folyamatosan lázban tartja a túlélő zombis játékok rajongóit, ami nem véletlen, hiszen a rögzített kamerás első epizódok a korhoz képest elképesztő látványvilággal, számtalan jumpscare-el és logikai feladatok garmadájával kényeztették el a borzongásra éhes gamereket. A kezdő trilógiára általánosságban nézve jellemző volt, hogy a harcokat alaposan meg kellett tervezni, mert míg zombiból rengeteg volt, a lőszerrel már korántsem bánt ennyire bőkezűen a program, így könnyedén kifuthattál a golyóból egy nagyobb összecsapás során. Ennek eredményeképpen bizonyos szituációkban a derekas és hősies helytállás helyett érdemesebb volt felvenni a nyúlcipőt, ha nem akartad saját magaddal gyarapítani az élőhalottak seregét. Raccoon City után a negyedik résztől egyre újabb és újabb helyszíneket és szereplőket ismerhettél meg, mellyel párhuzamosan a játékmenet is eltolódott a túlélés helyett / mellett az akció irányába, az elképesztő siker eredményeképpen pedig számtalan animációs és élőszereplős film készült a témában. Hiába változott azonban a gameplay drasztikusan a dinamikusabb irányba, a különféle mellélszálak és remake-ek révén mégis sikerült megőrizni a sorozat esszenciáját, ami miatt ugyanolyan kellemesen borzongató érzés leülni egy új Resident Evil cím elé, mint a kilencvenes években. 


Vissza
Nyomtatható verzió

|
2019-04-02 15:09:31
{{product.discount_percent}}%
{{product.popupTxt}}
+ AJÁNDÉKKAL
{{product.discount_percent}}
Eredeti ár:
{{product.orig_price}} Ft
Bruttó ár:
{{product.current_price}} Ft
{{product.current_price}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Érkezés:
{{{product.arrive_date}}}
Korábbi megjelenés:
{{product.release}}
Megjelenés:
{{product.release}}
 
Árukereső.hu Árukereső.hu
www.konzolokszervize.hu
oldal tetejére