Üdvözlünk kedves Vásárló!
Ne hagyjatok ki semmiből!


Pelican: a PlayStation 3 légkeverős hűtője

2250
A mai elektromos feszültség-zabáló processzorok nincsenek jótékony hatással a gépek hőmérsékletére, így azok, Földünkhöz hasonlóan folyamatosan melegszenek.

A szakemberek elkeserítőnek találják annak tényét, hogy a tervezők kizárólag a fényes és szemet kápráztató külsővel foglalkoznak, a hőérzékeny gépbelsőt pedig elhanyagolják.

Míg a PC játékosoknak számos lehetőségük van arra, hogy a túlmelegedett eszközöket lehűtsék, addig a konzol-gamerek lehetőségei igencsak végesek a „lázcsillapítást” illetően. Szkeptikusok szerint nem lenne semmilyen probléma, ha a gyártók jobban odafigyelnének arra, milyen felszereltségű termékek jönnek le a futószalagokról. Állítják, a korai gépek, így a PlayStation 1, vagy akár az Xbox jobban szerkesztettek voltak, mint az újabb szériák. Bár, azt hiszem, eltekintettek attól, hogy a nextgen konzolok mennyivel kiválóbb játékélményt nyújtanak, mint elődeik.

Közismert, hogy az Xbox 360-ok hűtés-problémával bajlódnak (3 ledes hiba, lásd vonatkozó cikkünket), de úgy tűnik, a PS 3-ak is egy csónakban eveznek velük. A PlayStation-ok Blu-ray lejátszója most már biztos, hogy túlfűtött. Márpedig senki sem szereti, ha a film legizgalmasabb részénél megáll a gép, vagy játék közben dobja be a törölközőt. A 360-ok esetében több megoldás is létezik a probléma kiküszöbölésére, míg PS 3-ra a kevés közül a legelegánsabbat választottuk…


A Pelican légkeverős hűtője, ami a gép oldalán csücsül, látható hogy tökéletesen felveszi a konzol formáját, no persze a Pelicantól mást nem is vártunk… A hűtő, energiáját saját AC adapterén keresztül nyeri. Hatékonynak mondható, hiszen közel 10 Celsius-fokkal is csökkentheti a gép belső hőmérsékletét.

Annak ellenére, hogy a gép nem tökéletes -bár mint ismeretes semmi sem az, az autónk is elromlik, mégis nagyon jó, hogy van- ez a hiba nem kiküszöbölhetetlen és elenyészik a számos jó tulajdonsága mellett, ami miatt tényleg érdemes megvásárolni a Sony legjobban sikerült konzolját.

Vissza
Nyomtatható verzió

|
2008-01-31 22:55:16
{{product.discount_percent}}%
{{product.popupTxt}}
+ AJÁNDÉKKAL
{{product.discount_percent}}
Eredeti ár:
{{product.orig_price}} Ft
Bruttó ár:
{{product.current_price}} Ft
{{product.current_price}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Érkezés:
{{{product.arrive_date}}}
Korábbi megjelenés:
{{product.release}}
Megjelenés:
{{product.release}}
 
Árukereső.hu Árukereső.hu
www.konzolokszervize.hu
oldal tetejére