Üdvözlünk kedves Vásárló!
Bejelentkezés
Ne hagyjatok ki semmiből!

Retro Nintendo játékok - 10 klasszikus játéksorozat, amit nem hagyhatsz ki!

38

A Nintendo számos olyan sikercímet és sorozatot tett le az asztalra, amelyek mára legendának számítanak. Sokunk gyerekkorát aranyozta be a cég, nem csak a játékaikkal, de kreatív konzolos megoldásaikkal, TV műsoraikkal és imádni való gyűjthető tárgyaikkal. Magyarországon természetesen a Pokémon, valamint Super Mario a legismertebb Ninty hősök, így az előző sorokat olvasva minden bizonnyal sokaknak a reggeli Pokémon matinék és a híres / hírhedt Elektor Kalandor műsorok jutottak eszükbe.

retro_nintendo_jatekok

A Nintendo sikerének egyik legnagyobb titka, hogy konzoljaikkal az egyéni játékosok mellett a közösségeket is sikerrel szólítják meg. Elég végignézni a kiotói óriás történelmének leghíresebb gépein és rögtön világossá válik mennyire fontos a cégnek az innováció, a családbarát megközelítés, valamint a többjátékos élmény, mely még a digitális korban is képes arra, hogy összehozza a barátokat, valamint a család tagjait a tévé elé. Ez a különleges mentalitás ugyanúgy igaz a legújabb Nintendo konzolokra, mint az olyan klasszikus masinákra, mint a NES, a SNES vagy éppen a Nintendo 64, melyek minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást biztosítanak. Több generáció nőtt fel olyan szoftvereken, amiket ma már klasszikusként emlegetünk, nézzünk hát pár gyöngyszemet a retro Nintendo játékokból és elevenítsük fel a vidám perceket együtt!

1. Pokémon
Ha már szó esett korábban róla, kezdjünk is a felsorolást a Nintendo egyik legismertebb sorozatával. Az első Pokémon játékok 1996 februárján jöttek ki, eleinte csak japánban. A játékban a célod az, hogy minden létező Pokémon fajt felfedezz és megszerezd az összes edzőterem jelvényét, ezzel elnyerve a világ legnagyobb Pokémon mesterének titulusát.

2. The Legend of Zelda
A The Legend of Zelda az a széria, mely többek közös arról is híres, hogy rengetegen összekeverik a főhős (Link) nevét a címszereplő Zeldával, pedig valójában ő a bajba jutott hercegnő, akit a legtöbb epizódban meg kell mentened a gonosz erőitől. 1986 februárjában adták ki az első játékot, a legemlékezetesebb (klasszikus) címek pedig az Ocarina of Time, a Link to the Past és a The Wind Walker voltak, melyek sajátos sztorival és egyedülálló játékmenettel kápráztattak el bennünket.

3. Dance Aerobics
Valószínűleg nem sok embernek lehet ismerős ez a cím, hiszen Európába nem jutott el ez a történelmi  kuriózum, ennek ellenére egy említésre méltó retro Nintendo játékról van szó! A játékhoz egy, a szoftverhez kapott szőnyegre kell állni, a TV képernyőn pedig folyamatosan kapod az instrukciókat, hogy milyen mozdulatsorokat kell végrehajtani. Mai szemmel nézve ez már nem hangzik túlságosan különlegesnek, de akkoriban ez a technológia forradalmian újnak számított! 1987 februárján jelent meg a játék, mostanra pedig már Wii Fit Trainer képében ismerhetjük a NES konzolról ismert pixeles hölgyet.

4. Duck Hunt
1984 áprilisa óta boldogítja a gamereket ez a meglepően kreatív játék! A fűből előbukkanó vihogó kutya képe szinte beleégett a kollektív videojátékos emlékezetébe, mint ahogy annak érzése is mennyire jó volt a NES műanyag fegyverét a képernyőre szegezve eltalálni a susnyásból felrepülő vadkacsákat. Érdekesség, hogy amikor a játékos meghúzza a ravaszt és a kacsa helyén egy fehér négyzet jelenik meg, az azért van, mert a pisztoly a fényt érzékelve találja el a virtuális állatot. Szóval, ha legközelebb leülsz játszani vele és rekordokat akarsz dönteni, egyszerűen csak tartsd fény felé a fegyver csövét és sütkérezz barátaid elismerésében.

5. Final Fantasy
Mint azt minden bizonnyal tudod, a Final Fantasy sorozat kiadója a Square Enix, de kevesen vannak tisztában azzal a ténnyel, miszerint az első játék kizárólag NES-re jelent meg! Ennek a különleges retro Nintendo játéknak a legfőbb sajátossága a körökre osztott harcrendszerben rejlik, ami az JRPG műfaj megalapozását eredményezte. Minden egyes rész a szériában egy-egy külön történet, amelyek első ránézésre nem kapcsolódnak egymáshoz, de bizonyos karakterek, tájak és játékfunkciók ugyanúgy megtalálhatóak a sorozat első és utolsó részében egyaránt!

6. Kirby

Kirby neve a hardcore és az eseti gamerek számára egyaránt ismerős lehet, hiszen a rózsaszín puffancs számtalan legendás Nintendo címben szerepelt az elmúlt évtizedekben. A Dreamlandben élő gömböc egészen egyedi módon képes leszámolni a rosszcsontokkal, hiszen az ellenfeleket porszívóként magadba szívva megkapod az adott élőlény különleges képességeit is. Napjainkra a aztán karakter igazán közkedveltté vált, hiszen a kezdetektől fogva a Super Smash Bros széria oszlopos tagja ez az egyedi képességekkel rendelkező karakter.

7. Metroid
Kevesen vannak tisztában azzal, hogy a sci-fi platformerek között kiemelkedő szerepet betöltő Metroid sorozat főszereplője Samus, aki férfias foglalkozása (fejvadász) ellenére egy női karakter. A Metroid név a gyilkos, medúzaszerű ellenfeleket jelöli, akik mindegyik részben megpróbálják elfoglalni az univerzumot. A hódítás útjában egyedül a masszív fémpáncélt magán viselő Samus áll, akivel egy igazi galaktikus kalandban vehetsz részt a különféle epizódokban.

8. Star Fox
Ha már a világűrről esett szó, Star Fox se maradhat le a listáról! A sorozat főszereplője a csillagközi pilóta, Fox McCloud, aki végtelenül bátor csapatával harcol a gonosz erők ellen. Róka kapitány a mai napig a legnépszerűbb Nintendo karakterek közé tartozik, így a Super Smash Bros. játékokban természetesen bérelt helye van, valamint saját játékai mellett vendégszereplőként olyan címekben is feltűnik, mint a Starlink: Battle for Atlas, ahol legendás hajójával, az Airwinggel indul epikus űrcsatákba.

9. Animal Crossing
Az elsőként 2001 áprilisában megjelent Animal Crossing egy igazi idilli hely, tele barátokkal, akik a legkülönfélébb (és legaranyosabb) állatfajok közül kerülnek ki. A hazánkban is elképesztő népszerűségnek örvendő cím igazi családbarát szórakozást garantál, hiszen a játékban egyáltalán nincs jelen az erőszak, így ideális választás lehet gyerekeknek és gyerek lelkű felnőtteknek egyaránt

10. Super Mario
A végére marad a Nintendo kétségkívül legikonikusabb sorozata! A számtalan díjjal rendelkező széria népszerűsége már csak azért is utolérhetetlen, hiszen rengeteg spin-off-ot kapott az évek során olyan önmagukban is legendás címek képében, mint a Donkey Kong, a Mario Kart, a Luigi's Mansion, a Dr. Mario, a Smash Bros vagy a Mario Tennis! 1983 óta megszámlálhatatlanul sok játék jelent meg a sorozatban, melyek a jól ismert szereplőfelhozatalt vadonatúj karakterekkel bővítették.


Vissza
Nyomtatható verzió

|
2018-09-12 13:33:28

Kosár tartalma: 0 tétel

Összérték: 0 Ft Ft.

Kiemelt partnereink
www.konzolokszervize.hu
oldal tetejére