Üdvözlünk kedves Vásárló!
Ne hagyjatok ki semmiből!


PS1 játékok - öt cím, amit nem hagyhatsz ki!

231

playstation_classic_vasarlas

Most, hogy a Nintendo Online és a PlayStation Classic minden eddiginél jobban felkorbácsolta a retró mániát, nem tudtunk ellenállni a lehetőségnek, hogy készítsünk egy összeállítást az öt kedvenc PS1 címünkről.  A napokon át történő heves vitatkozás eredményeképpen megszülető lista szereplőit megtalálod a PlayStation Classic gépen 15 másik klasszikus cím társaságában, így nem kell használt PS1 játékokra kifizetned a gép árának többszörösét . Jöjjön tehát öt kihagyhatatlan cím ábécésorrendbe rendezve egyenesen a kilencvenes évek szívéből!
 
Final Fantasy VII
Az akkoriban még Squaresoft néven futó Square Enix megütötte a jackpotot a Japánban a NES éra óta töretlen népszerűségnek örvendő Final Fantasy sorozat hetedik felvonásával, mely akkoriban elképesztően látványosnak számító grafikájával, addiktív játékmenetével és kiválóan megírt sztorijával kikövezte a JRPG-k útját a nyugati közönség szívéhez. Ki tudná feledni Cloud, az egykori katona felemelkedését a rendszerellenes forradalom élére, a torokszorítóan izgalmas csatákat és az olyan emlékezetes karaktereket, mint Aeris, Barrett vagy Red XIII! Az elmúlt évtizedekben a játék körül olyan szintű rajongás alakult ki, ami meggyőzte a Square-t arról, hogy elkészítsenek egy remake-et vadonatúj harcrendszerrel és a korhoz igazított látványvilággal.
 
final_fantasy_vii_vasarlas

Grand Theft Auto
A Rockstar Games klasszikus open world címe nélkül valószínűleg teljesen másképp működne ma a játékipar, hiszen bár az első Grand Theft Auto még csupán felülnézetes formában tudott megjeleníteni egy teljesen szabadon bejárható nyitott világot, a széria jellegzetességei már ott voltak a debütáló részben is. Az egyik legszórakoztatóbb PS1-es autós játékban három hatalmas várost járhattál be, ahol a fő feladatod a szervezett bűnözés ranglétrájánk megmászása volt. Ennek eléréséhez minden olyan törvénytelen dolgot bevethettél, amit a valóságban elkövetnek a hasonló kaliberű gazfickók. Ez persze kiverte a biztosítékot a cenzoroknál, így több országban be is tiltották a játékot, ami persze nem akadályozta meg a szériát abban, hogy a videojáték történelem egyik leghíresebb sorozatává váljon.
 
Metal Gear Solid
A legjobb PS1 játékok listája nem lehet teljes egy olyan minden ízében klasszikus cím nélkül, mint a Metal Gear Solid, mely 1998-as megjelenésével alaposan megbolygatta az akciójátékok műfaját. A Hideo Kojima elméjéből kipattant lopakodásra és taktikus harcokra épülő cím már megjelenésének pillanatában instant klasszikussá vált, köszönhetően kiemelkedő látványvilágának, karizmatikus főszereplőjének és a legjobb kém-thrillereket sarokba szorító cselekményének. Solid Snake azóta (teljesen jogosan) a PlayStation egyik legnagyobb ikonjává vált, melyet a PS2, PS3 és PS4 gépekre érkező Metal Gear Solid folytatások teljesítettek ki, egy olyan epikus sztorivá, amire nem sok alakalommal volt példa az elmúlt évtizedekben.   

metal_gear_solid_vasarlas
 
Resident Evil
A túlélő horrorok legmeghatározóbb alakját keresve a Resident Evil rendeszeresen felbukkan a jelöltek között, hiszen ez az alkotás kövezte ki az utat a zsáner modern meghonosulásához, így a régi PS1 játékok felsorolásakor nyilvánvalóan számolni kell ezzel a címmel is. Ebben a maga idejében sokkolónak naturálisnak számító történeben Jill vagy Chris bőrébe bújhatsz bele, akik az eltűnt katonai egység utáni kutatás során betévednek egy ódon kúriába, ahol a legkülönfélébb élőhalottak próbálnak az életükre törni. A túléléshez villámgyors reflexek mellett szükség van a szürkeállományodra is, hiszen a kastélyban számtalan agyafúrt puzzle próbálja útját állni a betolakodóknak. A Resident Evil széria első felvonását számtalan alkalommal portolták különféle platformokra, valamint egy teljesen felújított remake is készült belőle, amin nem érdemes csodálkozni, hiszen Shinji Mikami mesterműve a mai napig megállja a helyét játékmenet és cselekményvezetés szempontjából.
 
Tekken 3
Ha csak egy címet ismersz a verekedős PS1 játékok közül, nagy valószínűséggel a Tekken 3 lesz az, hiszen a Namco verekedős szériájának harmadik felvonása szabályosan újradefiniálta a zsánert. A több mint 8 millió példányban eladott játékban a grafika mellett az igazi húzóerőt a harcrendszer jelentette, melyet az első két epizód minden hibáját kijavítva sikerült olyan addiktívvá tenni, hogy a műfaj rajongói és a teljesen kezdők is könnyedén el tudjanak boldogulni vele. Mindemellett a fejlesztőknek mintegy mellékesen sikerült olyan mókás minijátékokat is összehozni, melyek önmagukban is elképesztően szórakoztatónak bizonyultak, ami a kilencvenes évekbeli házibulik kötelező kellékévé tette ezt az örökzöld Tekken epizódot.

tekken_vasarlas

Vissza
Nyomtatható verzió

|
2019-03-14 16:14:16
{{product.discount_percent}}%
{{product.popupTxt}}
+ AJÁNDÉKKAL
{{product.discount_percent}}
Eredeti ár:
{{product.orig_price}} Ft
Bruttó ár:
{{product.current_price}} Ft
{{product.current_price}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Érkezés:
{{{product.arrive_date}}}
Korábbi megjelenés:
{{product.release}}
Megjelenés:
{{product.release}}
 
Árukereső.hu Árukereső.hu
www.konzolokszervize.hu
oldal tetejére