Üdvözlünk kedves Vásárló!
Ne hagyjatok ki semmiből!


Online játékok gyerekeknek - Hogyan dönts felelősségteljesen!

202

Felgyorsult világunkban immár teljesen megszokottá vált, hogy mindenki mindig online van a nap 24 órájában, de vajon ez milyen hatással van gyermekeinkre? Általában két fajta megközelítése létezik a témának; az A-típusú szülőt nem érdekli mivel és hogyan játszik a csemete, hiszen ő is a GTA, Resident Evil és Call of Duty féle játékokon nőtt fel. Gondolom nem érdemes részletesen boncolgatni azt, hogy ez mennyire hibás megközelítés, hiszen mindenki eltérő mentálhigiéniés igényekkel rendelkezik. Az ember életében különösen meghatározó a 6 és 12 éves kor közötti időszak, a gyerekek fejlődésben lévő személyiségét pedig alapjaiban határozzák meg a külső ingerek és ha ezeket a behatásokat egy korban hozzá illő alkotás helyett olyan játékból szerzi, mely az erőszakot magasztalja, annak 5-10-15 vagy akár 20 év múlva súlyos következményei lehetnek.

online_jatekok_gyerekeknek_08
 
A B-típusú szülő ezzel szemben teljesen elszeparálja gyermekét az összes olyan dologtól, ami káros lehet. Mindezt azonban olyan hévvel teszi, hogy észrevétlenül az olyan tartalmakat is kitiltja az apróságok életéből, ami pozitív hatással bír a lelki fejlődésre vagy az intellektusra. Sajnos ez a másik véglet szintén nem igazán egészséges, hiszen kamaszkorban különösen frusztrálóvá válhat ha valaki nem fér hozzá olyan komolyabb mondanivalóval rendelkező játékokhoz, amihez már kellően felnőttnek érzi magát.

online_jatekok_gyerekeknek_2
 
Mi jelentheti tehát a megoldást ilyenkor és melyek lehetnek a legjobb online játékok gyerekeknek? Nagyon fontos első lépésben megtalálni azokat a témákat, melyeket az adott ifjonc legjobban szeret. Ez természetesen nemtől és ízléstől függően lehet Star Wars, Angry Birds, Spongyabob, Barbie, Scooby Doo vagy akár Dóra a kis felfedező. Ezt követően érdemes kiválasztani a játékra használt platformot. A Nintendo handheld konzoljait, illetve a feladatra alkalmas mobiltelefonokkal akár már 3 éves kortól meg lehet próbálni az ismerkedést szigorú szülői felügyelet mellett természetesen. Az érintőképernyővel rendelkező eszközök már csak azért is ajánlhatóak, mert jelentősen megkönnyítik az irányítást a kicsiknek, akik kis kezeikkel még nem képesek rendeltetésszerűen kezelni a klasszikus kiosztású kontrollerek gombjait. A telefonra készült címek között emellett több olyan magyarul is elérhető oktató jellegű alkotás található, mely nem csak a figyelem lekötésére alkalmas, de kiváló bevezetést jelenthet mondjuk a matematika világába.

online_jatekok_gyerekeknek_3
 
Amennyiben az elérhető legkomolyabb játékélmény elérése a cél, a különböző otthoni és hordozható konzolok irányába érdemes elindulni. A mai modern PlayStation, Xbox és Nintendo konzolok egyaránt képesek ellátni ezt a feladatot, így érdemes azon gyártó termékét választani, akinek az exkluzív felhozatala leginkább szimpatikus. Emiatt a legjobb online játékok gyerekeknek platformonként változóak lesznek, de általánosságban kijelenthető, hogy az olyan zenés játékok, mint mondjuk a Just Dance sorozat tökéletesen alkalmasak arra, hogy biztonságos keretek között vezessék be a kiskorúakat az online gaming világába, hiszen ez az alkotás teljes mértékben nélkülözi az erőszakot és az egyszerre több száz ember között zajló összecsapások során csupán a legjobb táncmozdulataidat kell bevetned. Itt érdemes megjegyezni, hogy a Sony rendszerén PlayStation Plus, a Microsoft konzolján az Xbox Live Gold, a Nintendo esetében pedig Nintendo Online előfizetés szükséges ahhoz, hogy az internetes játékot igénybe lehessen venni.  

online_jatekok_gyerekeknek_4
 
Szintén minden korosztály számára ajánlhatóak a különféle autós címek vagy a változatos témák köré épített többjátékos LEGO megjelenések, melyek vicces látványvilága egyaránt képes lekötni a könnyed szórakozásra vágyó felnőtteket és gyerekeket egyaránt. Más jellegű webes kihívást keresel? A megjelenések között találsz farmos és állatos címeket is, nem is beszélve a Minecraftról, mely az utóbbi évtized egyik legsikeresebb és legkreatívabb játékaként egy elképesztően segítőkész netes közösséget tudhat magáénak. Nintendo platformon emellett számtalan további lehetőség nyílik arra, hogy az ifjoncok a koruknak megfelelő izgalmakban gazdag tartalmakat próbálhassanak ki online, elég csak a Mario Kart, Mario Party, a Super Smash Bros vagy az Animal Crossing sorozat tagjaira gondolni.

online_jatekok_gyerekeknek_5
 
Amint látszik tehát közel sem lehetetlen olyan tartalmakat találni, amivel szemünk fénye a világhálón biztonságos keretek között tud játszani, de az aranyszabály, hogy bármelyik lehetőségre is essen a választás a szülői iránymutatás és felügyelet nem maradhat el semmiképpen sem!


Vissza
Nyomtatható verzió

|
2019-03-21 15:08:11
{{product.discount_percent}}%
{{product.popupTxt}}
+ AJÁNDÉKKAL
{{product.discount_percent}}
Eredeti ár:
{{product.orig_price}} Ft
Bruttó ár:
{{product.current_price}} Ft
{{product.current_price}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Érkezés:
{{{product.arrive_date}}}
Korábbi megjelenés:
{{product.release}}
Megjelenés:
{{product.release}}
 
Árukereső.hu Árukereső.hu
www.konzolokszervize.hu
oldal tetejére