Üdvözlünk kedves Vásárló!
Ne hagyjatok ki semmiből!


E3 2011: új konzol jön a Nintendótól

1967
A Nintendo az idei Electronic Entertainment Expón egy igazán fontos új bejelentésre koncentrált: ez pedig nem más, mint egy teljesen új, vadonatúj konzol bejelentése volt. Sokáig mentek a találgatások, hogy milyen névre hallgat az új gép (pletykálták a Nintendo BEEM-et, a "Nintendo"-t, volt itt Project Café is), de a pletykák mindegyike tévedett, az új konzol ugyanis nem ezeket a neveket kapta - és megvalósítás szempontjából is igen érdekes döntéseket hoztak a kiotói cégnél.

Az új, jelenleg még készülő Nintendó konzol neve Wii U. A gépről magáról az egész konferencia alatt sokat nem is nagyon beszéltek, inkább az irányító volt a főszerepben. Satoru Iwata és Shigeru Miyamoto hosszassan ecsetelte, hogy számukra az volt a legfontosabb, hogy ezúttal teljes mértékben a fejlesztők kezében legyen az a döntés, hogy egy hardcore, ügyességet és régimódi játékstílust igénylő játékot, vagy egy családi szórakozást készítsenek, és ennek érdekében minden eszközt a fejlesztők rendelkezésére szerettek volna állítani. Az új konzol, a Wii U, egy olyan irányítóval rendelkezik, ami egy igen komoly minőségű kijelzőt is tartalmaz, és természetesen érintőképernyőt is tartalmaz. Ezen felül ráadásul a játékokat nem csak a tévén játszhatjuk, hanem bármikor "leválthatunk" a kezünkben lévő kijelzőre. A családban valaki akarja használni a tévét tévézésre? Semmi gond: az ölünkben folytathatjuk tovább a játékot! A Wii U irányítója ettől függetlenül tartalmaz mindent, amire a hardcore játékoknak szüksége van: a d-pad mellett két analóg kar és nyolc egyéb gomb (4 normál és négy hátsó gomb a ravaszok helyén) is megtalálható az eszközön - a fejlesztők tehát a legkomplexebb akciójátékokat és FPS-eket is át tudják ültetni majd a Wii U konzolra.


A Nintendo Wii U megjelenési dátumáról egyelőre még nem esett szó - de néhány egyéb érdekességet még elárultak a Nintendónál. Az egyik ilyen, hogy a gép bár teljesen új, de mégis kompatibilis minden Nintendo Wii irányítóval, használhatjuk a Balance Boardot, a Wiimote-ot, a Classic kontrollert, gyakorlatilag mindent. A kontrollerből csak egy használható a géphez, ha másokkal együtt akarunk játszani, akkor nekik már a hagyományos Wiimote/Nunchuck párost kell használni a játékhoz - de persze mindenki használhatja a saját kijelzős irányítóját, ha online multiplayerről van szó. Milyen erős lesz a gép? Nos, igen erős: bár konkrét teljesítményt egyelőre nem árult el a Nintendo, a gép mégis már biztosan képes 1080p-s, 720p-s kép megjelenítésére, és grafikai szempontból valamivel erősebb gépre várhatunk, mint ami jelenleg az Xbox 360 és a PlayStation 3 - sok fejlesztő már most bejelentette, hogy a jövőre megjelenő játékaik már a Wii U-ra is megjelennek majd.

 Megjelenési dátum és ár persze egyelőre nincs, addig tehát maradnak a találgatások - érdekes és újszerű a koncepció, hogy a játékot változatos módon, a tévén vagy az ölünkben játszhatjuk - meglátjuk, hogy a végleges gép esetében ez mennyire jól működik majd.


Vissza
Nyomtatható verzió

|
2011-06-09 11:15:11
{{product.discount_percent}}%
{{product.popupTxt}}
+ AJÁNDÉKKAL
{{product.discount_percent}}
Eredeti ár:
{{product.orig_price}} Ft
Bruttó ár:
{{product.current_price}} Ft
{{product.current_price}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Érkezés:
{{{product.arrive_date}}}
Korábbi megjelenés:
{{product.release}}
Megjelenés:
{{product.release}}
 
Árukereső.hu Árukereső.hu
www.konzolokszervize.hu
oldal tetejére