Üdvözlünk kedves Vásárló!
Ne hagyjatok ki semmiből!


Mindent a mechanikus billentyűzetekről

380
 
Van, hogy a gamer gépedhez elengedhetetlen a megfelelő periféria és egy mechanikus billentyűzet vásárlása előtt állsz; mivel rengeteg féle kapcsoló található a piacon, nem árt tisztában lenni a fajtáival. A mechanikus billentyűzetek olyan kiegészítők, ahol minden egyes gomb alatt egy külön rugóval felszerelt kapcsoló helyezkedik el, így minden gombot ugyanakkora erőhatással tudsz lenyomni, ezáltal sokkal tartósabb lesz, a kapcsolók pedig egyenként javíthatók és cserélhetők!Több féle kapcsoló létezik, a technológiák között színekkel különböztetik meg a felhasználási terület szerint, ebből adódóan van Brown, Red, Black, Blue, White, emellett létezik Orange és Bronze is. Jellemzője a mechanikus kapcsolóknak a gyors használat és a hangos kattanás a billentyű lenyomásakor, ezáltal érzékelhni és hallani is lehet egyszerre a kapcsoló lenyomását.

A kapcsolók fajták szerint a következőek:

A BLACK Switch elsősorban játékra lettek tervezve, miszerint a billentyűérintkezés nem érzékelhető a lenyomáskor, szabad a kapcsoló útja, így biztosítja a játékban a villámgyors reakcióidőtA másik véglet a BLUE Switch, ami elsősorban a gépelésre és a szövegírásra ajánlott, mivel a billentyű érintkezési pontja érzékelhető a lenyomáskor, valamint kattan is, ezáltal tökéletes választás lehet, ha valaki sok szöveget ír. Ez a technológia például megtalálható a Tesoro Gram MX One és a Tesoro illetve sok egyéb billentyűzeteben is.


 
A BROWN Switch a játék és szövegírás közé esik, tökéletes választás mindkettő használatára; itt jól érzékelhető a lenyomás, de nem kattan hangosan, így kényelmes, gyors reakcióidőt biztosít. Sok gyártó használja ezt a billentyűzeténél, mint például a Spirit of Gamer K500 és a Modecom.
 
Sok esetben a gyártok saját kapcsolókat fejlesztenek ki, hogy a lehető legtöbbet hozhassák ki a billentyűzeteikből és a legjobb minőséget tudják nyújtani, ilyenek például a Razer mechanikus billentyűzetei is. Saját ORANGE illetve GREEN switch-csel rendelkeznek, amik legalább 60 millió leütést is elviselnek a strapabíróság érdekében. A Green kapcsolóknak 50 grammnak megfelelő erő kell a lenyomáshoz és itt érezhető a billentyű útja, ami a szövegírásra jellemző kapcsolóknál érezhető, emellett az Orange már csendesebb fajta, itt 45 grammnak megfelelő erő is elég a lenyomáshoz, ezek a kapcsolók megtalálhatók a BlackWidow Chroma V2 billentyűzetekben.

 
Opto Mechanikus néven megtalálható még egy kapcsoló fajta, amely a mechanikus billentyűzetek tulajdonságai szerint működik viszont a rugós, mechanikus megoldás helyett optikai úton történik az érzékelés és egy speciális infravörös megoldással teljesíti a szolgálatot. Mivel nincs mozgó kapcsoló, így az élettartam is jóval hosszabb, mintegy 100 millió lenyomást bírnak ki. Ezek a kapcsolók megtalálhatóak a Razer Huntsman Elite opto-mechanikus billentyűzetben.
 

 
A mechanikus billentyűzetek legfőbb célja a hosszútávú használat és strapabíróság, emellett teljesen magadra szabhatod. A kapcsolók tulajdonságainak köszönhetően a kapcsolókra ráhelyezett gombok cserélhetők is, így tetszésed szerint alakíthatod a billentyűzeted. A legfontosabb, hogy minden kapcsoló egyenként javítható és cserélhető, ezáltal teljesen az örökkévalóságra lettek tervezve!


Vissza
Nyomtatható verzió

|
2019-03-21 13:59:53
{{product.discount_percent}}%
{{product.popupTxt}}
+ AJÁNDÉKKAL
{{product.discount_percent}}
Eredeti ár:
{{product.orig_price}} Ft
Bruttó ár:
{{product.current_price}} Ft
{{product.current_price}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Érkezés:
{{{product.arrive_date}}}
Korábbi megjelenés:
{{product.release}}
Megjelenés:
{{product.release}}
 
Árukereső.hu Árukereső.hu
www.konzolokszervize.hu
oldal tetejére