Üdvözlünk kedves Vásárló!
Ne hagyjatok ki semmiből!


Milyen videokártyát vegyek?

434

Sok fejtörést okoz a kérdés, hogy milyen videokártyát vegyek? Már ott van az első kérdések között, hogy Nvidia Vagy AMD?  Belépőszintű vagy magasabb gamer videokártyák illetve kell e nekem a legdrágább belőle?  A videokártya háború soha nem lankad, viszont csak az igényeidnek megfelelő grafikus meghajtó a nyerő.
Tisztázni kell, hogy melyik grafikus kártyának mi a feladata. Általában a gyártók számozott sorrendbe teszik a hardvereket, hogy névről is lehessen tudni, hogy melyik a belépő illetve a magasabb teljesítményű termék.

Belépő szintű videokártyák
Nem minden termék rossz, ami olcsóbb, mivel ahogy a mondás is tartja nincs rossz videokártya csak rosszul árazott, persze a grafikus kártyánál az áraknak a határa a csillagos ég. Általában ezek a termékek alacsonyabb videomemóriával vannak ellátva, ami 2GB és 4GB-os verzió, viszont kifoghatunk tökéletes belépőszintű termékeket, amelyekkel nyugodtan lehet játszani a mai játékokkal akár Full HD felbontásban is. Az Nvidia GeForce játékra szánt kártyáknál általában minden szériánál a belépő szintet az XX50-es szám jelzi, mint például Asus Cerberus GTX 1050 Ti 4GB És az Asus Strix GTX 1050 Ti 4GB


Az AMD Radeonnál sem más a helyzet a belépőszintnél, elérhető az RX szériánál, ezek 2GB illetve 4GB videomemóriájú kiszerelésben érhetők el. Itt beszélhetünk például az Asus ROG Strix RX 570 4GB illetve az XFX RX 570 4GB kártyákról, amelyekkel a megfelelő hardver párosítás mellett stabil FPS számot lehet elérni a mai játékokban Full HD felbontás mellett, és ár-érték arányban megfelelőek is erre. Minden kártyánál legfőképpen a gyártótól függően változnak a specifikációk és a hűtési technológiák.  Legfőképpen a kompetitív játékokra lett tervezve, hogy baráti áron szép teljesítményt hozhass ki a gépedből.

Középszintű videokártyák

A középszinten már megnőnek a teljesítmény elvárások, itt már arról beszélünk, hogy minél részletesebb legyen egy játék és a lehető legmagasabb FPS-számmal fusson és természetesen a legjobb árban lehessen hozzá jutni. Az Nvidia-nál beszélhetünk itt a GTX illetve az RTX szériáról, miszerint az RTX szériánál elérhető a valós idejű sugárkövetés másnéven Ray Tracing technológia. A magasabb kategóriában már bővül a felhozatal, számtalan gyártó számtalan kiadása elérhető a grafikus kártyák piacán. Itt beszélhetünk például az Asus ROG Strix GeForce GTX 1060 6GB és például az MSI GeForce GTX 1070 Ti 8GB kártyákról. A GTX 1060-as és 1070-es kártyák mellett elérhető már a  Turing alapra épült Geforce GTX 1660 Ti, ami az új generáció teljesítményét hozza Ray Tracing támogatás nélkül illetve elérhetők a GeForce RTX 2060 és RTX 2070 grafikus kártyák is, melyekkel már jutányosabb áron próbálhatod ki a Ray Tracing technológiát. Itt is gyártók által meghatározott órajelek és ez által testre szabott hűtési technológiákkal érhetők el.Az AMD sem marad le, az új Vega kártyák ár-érték arányban talán vezető kártyákkal büszkélkedhetnek, itt található a RX 570 illetve 580, amelyeket 4, 6 illetve 8 GB-os verzióban lehet beszerezni. Itt már kényelmesen lehet maximum részletességgel játszani a mai sikercímekkel. Az AMD FreeSync technológia sem elhanyagolható, ami ingyenes támogatást nyújt annak érdekében, hogy a  monitor képfrissítését összehangolja a videokártyával a képtörés elkerülésének érdekében. Ebben a kategóriában beszélhetünk például az XFX Radeon RX 580 8GB illetve az Asus Radeon Dual RX 580 8GB kártyákról, melyekkel tökéletes játékélményt lehet elérni.
 


Csúcskategóriás videokártyák
Talán ez lehetne a leghosszabb lista, általában a generációk bejelentésével a legrobosztusabb kártyákat mutatják be először a fejlesztők. Itt már a maximális részletesség mellett manapság leginkább a 4K felbontásról beszélhetünk, minél magasabb felbontásban, minél magasabb FPS-sel játszhassunk, természetesen itt már az árak is jócskán az egekbe szöknek.

Az Nvidia csúcskártyája jelenleg az RTX 2080 Ti amivel természetesen tökéletes játékélményt érhetsz el, ennek vetélytársa a másik oldalról a Radeon RX Vega 64. Ebben a kategóriába számít a GTX 1080 Ti illetve a Radeon RX Vega 56 is. Ezeken a szinteken már a videomemória száma is jócskán felugrik 10Gb felé, a magas felbontás mellé szükség is van rá a zökkenőmentes működéshez.
 
A videokártya vásárláshoz figyelembe kell venni azt, hogy mire van szükségünk, mivel a grafikus meghajtók is változatosak, hogy a lehető legtöbb féle igényt kielégítsék. A három kategória is segítségül szolgál annak érdekében, hogy melyik és milyen videokártya az amit a szükség diktál. Mind a két fejlesztőnél megtalálható a neked legmegfelelőbb GPU.


Vissza
Nyomtatható verzió

|
2019-03-19 17:02:26
{{product.discount_percent}}%
{{product.popupTxt}}
+ AJÁNDÉKKAL
{{product.discount_percent}}
Eredeti ár:
{{product.orig_price}} Ft
Bruttó ár:
{{product.current_price}} Ft
{{product.current_price}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Érkezés:
{{{product.arrive_date}}}
Korábbi megjelenés:
{{product.release}}
Megjelenés:
{{product.release}}
 
Árukereső.hu Árukereső.hu
www.konzolokszervize.hu
oldal tetejére