Üdvözlünk kedves Vásárló!
Ne hagyjatok ki semmiből!


2011 Karácsonyi vásárlási tanácsadó: Kinect szoftverek

2248
A létezõ és a leendõ Xbox 360-tulajdonosok számára egyaránt az elmúlt egy év egyik legnagyobb kérdése az lehet, hogy vajon érdemes-e a legújabb sláger-kiegészítõt, a nagysikerû és igen erõs támogatással bíró Kinect-et megvásárolni a géphez, és ha igen, akkor milyen játékokat kell hozzá megvásárolni? Most következõ útmutatónk ebben probál meg segíteni.A 2010 végén megjelent Kinect az elmúlt évtized egyik legnagyobb meglepetésévé, és egyben legsikeresebb kiegészítõjévé vált. A Microsoft ötlete egyszerû volt: mi lenne, ha azok az emberek is tudnának játékokkal játszani, akik nem szeretik a "kontroller" (irányító, joystick) felépítését, vagy egyszerûen szokatlannak, bonyolultnak tartják azt? A cég válasza erre egy alternatív irányítási módszer kitalálása volt: a Kinect nevû kamera egy igazán érdekes és egyedi szenzor, amely képes megkülönböztetni az embereket a háttértõl, ami elõtt állnak, majd képes követni és analizálni, elemezni a mozdulatainkat. A Kinect irányításához tehát nem kell kontroller, itt Te vagy a kontroller (hogy a Kinect híres mottóját idézzük) - ügyességi játékok, sportjátékok, versenyjátékok és fitnesszjátékok egész tárháza nyílik így meg azok elõtt a játékosok elõtt, akik nem tudnak vagy nem szeretnek kontrollerrel játszani - a fitneszjátékok esetében pedig a konditermek valódi alternatívájává vált a Kinect, ami nem kis teljesítmény egy egyszeri, olcsó kiegészítõtõl!

A Kinect-es játékok alapvetõen két csoportba oszthatók. Ezek: az intenzív mozgást igénylõ és ezzel egy egészségesebb életstílust elõsegítõ fitnesz- vagy ritmusjátékok, a másik pedig a sportjátékok és az egyéb, intenzív mozgást nem igénylõ játékok, amelyeket szintén kontroller nélkül irányíthatunk.

Amennyiben egy fitnesz-szoftvert szeretnénk a Kinect-hez vásárolni, akkor az idei Your Shape: Fitness Evolved 2012 lesz a megfelelõ választás. A szoftver gyakorlatilag mindent tartalmaz, amire szükségünk lehet egy hosszú távú edzésprogram kialakításakor. A megannyi különbözõ gyakorlat megfelelõ végrehajtását a Kinect mozgásérzékelés segítségével figyelemmel kiséri, ha pedig hibásan csináljuk a feladatokat, azonnali visszajelzést kapunk - így garantált, hogy a megfelelõ minõségû és mennyiségû mozgást kapjuk vissza a Your Shape 2012-tõl. A Fitness Evolved segít abban, hogy egészségesek, fittek legyünk, feltéve, ha a programot rendszeresen, akár napi rendszerességgel használjuk: az ismétlés tehát kulcsfontosságú. Ha azonban ez megvan, akkor a Kinecttel megspóroltuk magunknak a konditerem díját is, és még egészségesebb életmódot is kaptunk cserébe.Sportjátékok terén nincsen hiány, ha Kinectrõl van szó: szinte minden sportág vagy testmozgás alapvetõ mozdulatai otthon is végrehajthatók, a Kinect szenzor pedig érzékelni, elemezni, majd értékelni fogja mozdulatainkat - a szórakozás pedig így garantált a legfiatalabb és a legidõsebb játékosok számára egyaránt. Az egyik legjobb szoftver eme fronton a Microsoft saját fejlesztése, az idei Kinect Sports 2: Season Two. A Season Two-ban tenisz, darts, amerikai foci, sí, golf és baseball sportágakban mérhetjük össze tudásunkat a gép által irányított ellenfelekkel vagy ismerõseinkkel: ügyességre igen, kontrollerre nem igazán lesz szükségünk. Ha inkább a pompom-lányok életét szeretnénk játékos formában megtapasztalni, akkor a Let's Cheer with Kinect pont erre a feladatra készül: aktív testmozgásra tessék számítani, ahol az ügyességen és a jól idõzített mozdulatokon lesz a hangsúly. Ha a nagy amerikai sport-szentháromság, az amerikai foci/jéghoki/kosárlabda érdekel inkább, akkor itt a Big Leage Sports, ami szintén a mozgásérzékelésre és az aranyos, rajzfilmszerû figurákra támaszkodik, de szintén megköveteli a játékosoktól a kitartást és az ügyességet - kalandra fel!

Nem fitnessz-program és nem sportjáték, de ettõl függetlenül igen kiváló szórakozás lehet a fiatalabb játékosok számára a Kinect Disneyland, ami most ajándék Disneyland Puzzle-t is tartalmaz! A Kinect Disneylanddel átélhetjük a legjobb Disneyland-pillanatokat és körutakat, ráadásul interaktív, játszható formában - ez pedig korábban nem volt lehetséges, csak akkor, ha egy igen drága külföldi utazás keretein belül meglátogattuk a világ Disneylandjeinek egyikét. Ennek megfelelõen pompás karácsonyi ajándék lehet a Disney sorozatokat és filmeket ismerõ fiatalabb gyermekek számára - de az idõsebbek is jól fognak szórakozni a képzeletbeli utazás során.

Kellemes vásárlást és jó szórakozást kívánunk - és ne feledjék, a fenti szoftverek mindegyike egy Xbox 360-at és egy Kinect szenzort igényel, azok nélkül el sem indulnak!Vissza
Nyomtatható verzió

|
2011-12-20 15:16:50
{{product.discount_percent}}%
{{product.popupTxt}}
+ AJÁNDÉKKAL
{{product.discount_percent}}
Eredeti ár:
{{product.orig_price}} Ft
Bruttó ár:
{{product.current_price}} Ft
{{product.current_price}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Érkezés:
{{{product.arrive_date}}}
Korábbi megjelenés:
{{product.release}}
Megjelenés:
{{product.release}}
 
Árukereső.hu Árukereső.hu
www.konzolokszervize.hu
oldal tetejére