Üdvözlünk kedves Vásárló!
Ne hagyjatok ki semmiből!


Left 4 Dead 2 ismertető

1929

    A Left 4 Dead első része a tavalyi év sikertörténete volt. Na nem az a fajta, mint a Grand Theft Auto, vagy az évente esedékes Call of Duty epizódok által kísért, hanem egy kisebb, meglepetésszerűbb. A Left 4 Dead Xbox 360-as változata novemberben debütált, és a játék annyira jól sikerült, hogy a játékosok egymásnak adták körbe annak a hírét, hogy milyen kiváló zombi-ölős játékról is van szó: ennek eredményeképpen a decemberi hónapban is erősen szerepelt a játék, és bőven egymillió fölött végzett. A Valve azonnal úgy döntött, hogy jöhet a folytatás: az pedig november végén valóban eljön – és minden esélye megvan arra, hogy az előd nyomdokain haladva sikeres és minőségi alkotás legyen belőle.     Azok számára, akik nem ismerik az előző rész “történetét”: kitört egy világszintű fertőzés, amelyhez foghatót nem látott az emberiség talán a Fekete Halál, a Pestis óta. A fertőzöttek gyakorilatilag zombikká változnak, és minden élőt megtámadnak azonnal – mondanunk sem kell , hogy a túlélők nem éppen népes tábora mindent megtesz annak érdekében, hogy elkerüljön bármilyen fizikai kontaktust a fertőzöttekkel. És ezzel meg is kapjuk a klasszikus zombihentelős horrorfilmek és játékok alapját: sok zombi, kevés ember, és persze sosem elegendő lőszer.... 

    A Left 4 Dead második része az elődhöz hasonlóan a kooperatív játékmenetre épít, ahol a játékosok egymás hátát fedezve teljesítik az objektívákat, legyen az A pontból B pontba való eljutás, vagy éppen menekítés, esetleg egyéb piszkos móka – a játék fő játékmódjai három csoportra oszthatóak. Van a kampány, ahol értelemszerűen a második rész főszereplőinek történetét ismerhetjük meg és élhetjük át. Van Versus, ahol különböző multiplayer játékmódokat próbálhatunk ki idegenek vagy a barátaink ellen (amelyek közt akad olyan, ahol az egyik csapat túlélőként próbál eljutni biztonságos zónáról biztonságos zónára, az ellenséges játékosok – zombik – feladata pedig ennek megakadályozása).
A Survival játékmód a nevéhez hűen egy-egy felejthetetlen részt ragad ki a kampány pályái közül, és a játékosoknak a lehető legtovább kell életben maradniuk a soha véget nem érő zombiáradattal szemben. Végezetül a második részben bemutatkozó új játékmód, a Scavenge következik: a játékosok egy csapata a pályán szétszórt generátorokat igyekszik megszerezni, ezzel további erőforrásokat szerezvén, és kitolni a túlélés idejét, míg a fertőzött játékosok célja a generátorok elpusztítása, vagy a játékosok megakadályozása abban, hogy hozzájussanak az utánpótálshoz. A Left 4 Dead második része egy új típusú zombit is bemutat, hiszen a normális fertőzöttek (akik buták, nem túl gyorsak, cserébe rengetegen vannak) mellett megjelennek a ritka fertőzéssel bírók, akik egy-egy speciális tulajdonsággal bírnak, emiatt pedig jóval nehezebb lesz elpusztítani őket.     A Left 4 Dead második részében is jelen lesz a misztikus Rendező, az a mesterséges intelligencia, amely figyeli és folyamatosan elemzi a játékosok teljesítményét, és azokhoz igazodik majd. Túlságosan nehezen boldogulunk a zombikkal? Kevesebb, esetleg gyengébben ostromló csapatokkal talákozunk majd a következő pályákon. Túl könnyedén vesszük az akadályokat? Akkor a soron következő helyszín bizony nagyobb kihívást nyújt majd, még több, még veszélyesebb ellenséggel – az új típusú zombik jelenléte is ezt hivatott elősegíteni. 

    A játék fejlesztése korántsem volt viharoktól mentes, hiszen a komoly sikereket követően hamar bejelentették a Left 4 Dead folytatását, és ezt az első részt megvásárló játékosok egyfajta árulásként élték meg. Létre is jött a játékkal szembeni petíciós csoport, amely különféle igényeket támasztott (minőségi elvárások a második résszel kapcsolatban, ígéret az első rész további támagoatására új pályákkal, játékmódokkal) – ez a csoport a napokban bomlott fel, miután a petíció létrehozóit a Valve irodájába meghívták, hogy megtekintsék az akkor még fejlesztés alatt álló Left 4 Dead második részét: a játékosok elégedetten távoztak a helyszínről, mondván: nem kell aggódni a minőséget illetően. A Valve komoly várakozással néz elébe a játék megjelenésének, a hatalmas reklámkampány mellett úgy vélik, hogy ez a játék lesz az eddigi legnagyobb, legfontosabb megjelenés. A koncepció (a vég nélküli zombi-vadászat, az egymás fedezésére építő játékmódok, a fertőzöttek játékosok általi megszemélyesítése) hibátlan, és a zombis filmek rajongóinak ez egy hatalmas élménynek ígérkezik az első rész után is. Kinek érdemes tehát kipróbálni, megvásárolni a játékot? Leginkább azoknak a játékosoknak, akik szeretik a horrorisztikus elemeket a lövöldözős játékokban, és nem blokkolnak le túlságosan, ha a folyamatos túlerővel szemben kell teljesíteni. Egyedül is játszható a játék, de nem igazán arra találták ki, így Gold előfizetés mindenképpen ajánlott a játék mellé – megfelelő barátokkal, Live-os ismerősökkel ez a játék fényévekkel élvezetesebb ,mint egyedül játszva. A minőségről a Valve, az egyediségről a témaválasztás gondoskodik: kell ennél több?


Left 4 Dead 2

Platform:
Xbox 360
Típus: FPS
Játékidő: 10+ óra
Multiplayer: Van
Játékosok száma: 1-4
Kiadó/fejlesztő: Valve

Adatlap, megrendelés: 
Left 4 Dead 2 - Xbox 360

A Left 4 Dead 2 megjelent, az előrendeléseket pedig ezúttal is köszönjük, a címzettek záros határidőn belül megkapják az általuk előrendelt játékot.

Vissza
Nyomtatható verzió

|
2009-10-29 13:54:39
{{product.discount_percent}}%
{{product.popupTxt}}
+ AJÁNDÉKKAL
{{product.discount_percent}}
Eredeti ár:
{{product.orig_price}} Ft
Bruttó ár:
{{product.current_price}} Ft
{{product.current_price}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Érkezés:
{{{product.arrive_date}}}
Korábbi megjelenés:
{{product.release}}
Megjelenés:
{{product.release}}
 
Árukereső.hu Árukereső.hu
www.konzolokszervize.hu
oldal tetejére