Üdvözlünk kedves Vásárló!
Ne hagyjatok ki semmiből!


Gamer perifériák - Összegezve

228


Rengeteg féle periféria közül választhatunk a gamer eszközök tengerében, számtalan szempont alapján lehet sorra venni mit érdemes választani, és a komoly játékhoz szükség lesz egy irodai felszerelésnél többet tudó perifériákra. A játékoknál fontos a teljesítmény az összes perifériában egyaránt, hogy a lehető legfeljebb lehess kerülni a ranglistán.

 
Egér
Az egér sok esetben a legfontosabb periféria a számítógépnél és a játékoknál egyaránt mivel a mozgás nagy részét és a célzást és sok interakciót az egérrel végezzük, ezáltal rendkívül fontosak az egér tulajdonságai, szóval itt felmerül a kérdés, hogy milyen egeret vegyek? Az FPS játékoknál a legfontosabb a pixelpontos célzás és a 100 gramm alatti, könnyebb egereket részesítik előnyben, ezáltal alacsony érzékenység a javasolt a pontos célzás érdekében emellett nem mindegy, hogy milyen érzékelő követi a mozgást. Ezekhez megfelelő egér például az MSI Clutch GM70 illetve GM50 egerek. Az MMO illetve RTS játékoknál a másik fontos dolog az, ha több programozható gomb is elérhető az egéren, mint a minibillentyűkkel ellátott Razer Naga Trinity és a Trust MMO egerei.
 


Egérpad
Az első fontos tényező az egérpadnál a méret, hiszen például az FPS játékoknál, az alacsony érzékenységnél nagy utat kell bejárnia az egérnek, ezáltal nagy egérpadra van szükség, emellett olyan felületet igényel, ami megkönnyíti az egér csúszását. A MOBA és MMO illetve RTS játékoknál nincs szükség nagy területre viszont tapadósabb egérpad az ajánlott, amely segíti az apró mozdulatok mellett a pontosságot is.


 
Headset
A headseteknél az elsődleges két szempont a kényelem és a hangzás, fontos, hogy hosszú használat után is kényelmesen viseljük és ne az legyen, hogy na végre levehettem! Ez által vegye körbe a fület a párna és nem utolsó sorban a hangzás, manapság nagyon jó minőségű fejhallgatók kaphatók a piacon amik rendelkeznek virtuális 7.1-es térhangzással. Ide tartozik az Asus, Razer, MSI vagy akár a Steel Series és sok más gyártó akik csúcsminőségű headsetekkel látják el a gamer piacot. A térhangzás körülbelül minden játékban előnyös szempont, így hallhatod az ellenfelet mielőtt meglátnád és tudod melyik irányból érkezik. Változik az embereknek az igénye, van aki a kiemelt basszusra esküszik, van aki inkább a magasabb hangot preferálja, ezek mind állítható funkciók a mai gamer headseteken. A fejhallgatókon kívül található még gamer fülhallgató is a Razer Hammerhead vagy a Cougar Megara személyében, itt egy komplexebb eszközt kaphatsz kiemelkedő teljesítménnyel és mikrofonnal.


 
Monitor
A monitor az ahol számítanak az ezredmásodpercek, ezáltal megannyi lehetőség tárul eléd ha monitor választás elött állsz. Egy bizonyos szintig nem számottevő a különbség a monitorok között, köszönhető a fejlett technológiának, amely által széles skálán lehet választani a gyártók között, melyek Acer, BenQ vagy akár az LG és Asus, ezek közül a legtöbb elérhető mindenki számára. Gaming szempontból legtöbb esetben számítanak a különbségek, legfőképpen ha kompetitív verseny szinten szeretnél játszani, itt arról beszélhetünk, hogy a gaming kijelzőknél számít a képfrissítés és a válaszidő a folyamatos játékélmény érdekében. A képfrissítés egy átlagos gaming kijelzőnél 100Hz, emellett elérhetők 144Hz-es kijelzők is és meg sem állnak 200 illetve 244Hz-ig, emellett a válaszidőt 1 és 3 milliszekundum közé állítják, hogy a lehető leggyorsabban reagáljon a kijelződ a bevitt parancsokra.
 


Billentyűzet
A billentyűzetek világában nem csak a szemet gyönyörködtető világítás a mérvadó, habár gyönyörű szép és sok esetben rendkívül hasznos a megvilágítás te a legfőbb szempont a gamer szekcióban a kapcsolók technológiája és emellett a szoftveres technológiák is egyaránt. A játékosoknak szánt klaviatúrák világában sok és sok gyártó rendkívüli minősége között lehet választani. A legtöbb gaming klaviatúra mechanikus kapcsolókkal vannak ellátva melyből több fajta is elérhető, emellett az gamer modelleknél elérhető anti-ghosting technológiával egyszerre több gombot is érzékelnek ezek a billentyűzetek és a gombok lenyomásával nem keletkeznek szellem leütések, miszerint a lenyomott gomb melletti szomszédos gombot is lenyomottnak érzékeli, ezek a technológiák sok esetben hasznosak tudnak lenni.


Vissza
Nyomtatható verzió

|
2019-03-28 13:16:11
{{product.discount_percent}}%
{{product.popupTxt}}
+ AJÁNDÉKKAL
{{product.discount_percent}}
Eredeti ár:
{{product.orig_price}} Ft
Bruttó ár:
{{product.current_price}} Ft
{{product.current_price}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Érkezés:
{{{product.arrive_date}}}
Korábbi megjelenés:
{{product.release}}
Megjelenés:
{{product.release}}
 
Árukereső.hu Árukereső.hu
www.konzolokszervize.hu
oldal tetejére