Üdvözlünk kedves Vásárló!
Ne hagyjatok ki semmiből!


E3 2012: Nintendo Konferencia - összefoglaló!

797
A harmadik konzolgyártó konferenciája is lezajlott tegnap: ez a Nintendo volt. A Nintendónak rengeteg dolga volt, hiszen az idei év végén egy teljesen új konzol, a Wii U kerül majd a boltok polcaira - a gépről pedig a tavalyi, nem túl konkrét bemutatkozás óta nem tudtunk meg sokat. A konferencia összefoglalója következik, amiben alaposan elmerülünk a Wii U világában!

A Nintendo nem is várta meg az E3 indulását, és már néhány nappal előtte bejelentette, hogy egy hagyományos kontroller is kapható lesz a Wii U konzolhoz: ez a Wii U Pro Controller névre hallgat majd, és főleg a multiplatform (több gépre egyszerre megjelenő) játékokhoz ajánlják majd, amelyekben a lehető legprecízebb hagyományos irányításra van szükség. Maga a Wii U sokat nem változott a tavalyi bemutató óta külső szempontjából: a HD felbontású játékokat lejátszó konzolgép egy speciális, beépített kamerával, mozgásérzékelővel, giroszkóppal, mikrofonnal és egy plusz kijelzővel bíró Wii U kontrollerrel érkezik, ami leginkább egy tablet pc-hez vagy egy hordozható konzolhoz hasonlít. A kijelzővel rengeteg mindent csinálhatunk, az érintőképernyős funkciók mellett a játék ott is játszható lesz majd - igazi ezermester irányító ez, ami szinte mindenre képes lesz majd.

Szintén az E3 előtt került bejelentésre a Nintendo saját online rendszere is, a Miiverse, ami a Mii (a Wii-ben debütált avatárjaink) és a Universe szócskák ötletes kombinációja. A koncepció lényege az, hogy a különféle játékok egyfajta jelzőtűzként vonzzák majd be a játékosokat (ez automatikusan megtörténik majd), akik így kommunikálhatnak egymással, segíthetnek egymásnak, vagy összemérhetik képességeiket, elért eredményeiket az egyes játékokon belül. A legjobb az egészben az, hogy mindez teljesen folyamatosan és erőbefektetés nélkül történik: miközben a TV-n játszunk, a Wii U kijelzőjén folyamatosan zajlik a szociális élet - többé tehát nem kell választanunk a játék és a kommunikáció között, hiszen a kettő egymás mellett is békésen megfér majd, a több kijelzőnek köszönhetően.A Nintendo konferencia meglepő módon azonban túlságosan sok játékkal nem rukkolt elő. Bár sokan vártak nagy meglepetéseket a bejelentések frontján, mégis csak két igazán komoly Nintendo által készített fejlesztés került bemutatásra. Az első a Pikmin 3 volt. Shigeru Miyamoto a GameCube megjelenése előtt találta ki ezt a játékot, ami egy érdekes valós idejű stratégiai játék, csak épp roppant ötletes és aranyos megjelenítéssel - a Pikmin 3 gyönyörűen néz ki, nagyon jót tesz neki a magasabb felbontás és a Wii U-ban lévő extra erő, az irányítót használva pedig a taktikai térkép és a képességek használata is jóval egyszerűbbé válik, mint korábban.


A másik bemutatott játék az új Mario játék volt. Sajnos nem egy három dimenziós új Galaxy játékról van szó, hanem a Wii-n és Nintendo DS-en már többször bemutatkozó New Super Mario Bros - a játék címe immáron New Super Mario Bros U. Itt is teljesen folyékonyan tudunk másokkal kommunikálni, rekordokat összehasonlítani az alsó képernyővel, miközben a játék a hagyományos módon zajlik a képernyőn. Magáról a játékról nehéz lenne sokat elmondani, mert annyira sokat nem is mutattak belőle: visszatér a Tanuki-ruha, amivel repülhetünk majd, a játékmenet továbbra is gyönyörű és szeretnivaló - azok, akik szeretik a két dimenziós Mario játékokat, bizonyára ezt is imádni fogják majd, a NIntendo ebben a műfajban harminc éve képtelen hibázni!


A Nintendo Wii U komoly támogatást kapott a külsős kiadóktól, név szerint a Warner Bros és a Ubisoft állt be teljes mellszélességgel a gép mögé. Ez azt jelenti, hogy jön például a Batman: Arkham City kibővített verziója, aminél az érintőpanelnek köszönhetően játszi könnyedséggel aktiválhatjuk a különböző Batman-felszereléseket, így folyamatosabbá téve a játékmenetet. De jön egy új LEGO-játék is, amiben egy nyitott világ vár ránk, megannyi poénnal és új lehetőséggel - erre is érdemes lesz figyelni. A Ubisoft részéről érkezik majd a 2013-as Your Shape: Fitness Evolved, az új Avengers játék, a Rayman Legends, a Just Dance 4, az Assassin's Creed 3, vagy éppen a ZombiU, ami hihetelenül jó hangulattal bír, és valóban igényli a Wii U speciális kontrollerének használatát.


Vissza
Nyomtatható verzió

|
2012-06-06 12:11:07
{{product.discount_percent}}%
{{product.popupTxt}}
+ AJÁNDÉKKAL
{{product.discount_percent}}
Eredeti ár:
{{product.orig_price}} Ft
Bruttó ár:
{{product.current_price}} Ft
{{product.current_price}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Érkezés:
{{{product.arrive_date}}}
Korábbi megjelenés:
{{product.release}}
Megjelenés:
{{product.release}}
 
Árukereső.hu Árukereső.hu
www.konzolokszervize.hu
oldal tetejére