Üdvözlünk kedves Vásárló!
Ne hagyjatok ki semmiből!


Előrendelhető a PS Vita - minden, amit tudni szeretnél a gépről!

6339


A Sony elsõ hordozható konzolgépe, a PlayStation Portable most átadja helyét az utódnak: 2012 február huszonkettedikétõl kezdõdõen kapható lesz - és már most elõrendelhetõ - a PlayStation Vita, másnéven PS Vita, vagy egyszerûen: Vita, a Sony második generációs hordozható szórakoztatóipari eszköze. A PS Vita ezúttal is több, mint eg5yszerû konzol, de az elõddel ellentétben a Sony fejlesztõi igyekeztek mindent megtenni annak érdekében, hogy elsõdlegesen egy bivalyerõs, hihetetlenül szórakoztató játékgép lapuljon a gépet megvásárlók zsebében - a többi szinte ajándék a fõ funkció, a videójátékok mellett.


LÁTVÁNYOS KÜLSÕ, INNOVATÍV BELSÕ

» Az elegáns, a PSP-hez hasonló külsõ ezúttal bivalyerõs belsõt rejt magában. A PS Vita technikai szempontból odavág a rivális Nintendo masinának, de az olcsóbb árkategóriás okostelefonokat is könnyedén két vállra fekteti. A gép lelkét egy négymagos ARM Cortex A9-es processzor adja, a vizuális kakaót pedig a PowerVR szintén négymagos videókártyája, az SGXMP specializált verziója szolgáltatja. Ez önmagában olyan sok információt nem adhat a hétköznapi vásárló számára - a látványvilág a nyitókínálat alapján valahol a PS2 és a PS3 között van - de inkább a PlayStation 3-ra hasonlít, tekintve, hogy sok játék egy-az-egyben onnan fog majd átköltözni a hordozható masinára. A hardver erejét mutatja, hogy a Vita 512 mb memóriát és 128mb videómemóriát tartalmaz, szemben a "nagytestvér" 256+256mb megoldásával - nem véletlen tehát, hogy a hordozható eszköz több szolgáltatást is tud nyújtani, hiszen a megnövelt memória lehetõvé teszi ezt.

» Természetesen a hardver nem csak abból áll, hogy mi van a doboz belsejében: a PS Vita dögösségét a hihetetlenül jól megtervezett külsõnek is köszönheti. A gép külsõ borítása a PSP-tõl már megszokot minõségben készült el - az új interfész azonban sok-sok változtatásról ad tanúbizonyságot. Köszöntsük sok-sok szeretettel a második analóg kart: a PS Vita immáron képes bármilyen két analógos irányítást megkövetelõ játékstílust futtatni, a második analóg kar szimmetrikus elhelyezéssel jobbra került, a gombok alá. A mostani analóg karok valóban azok a PSP "gombájától" eltérõen, méghozzá az igen érzékeny fajtából. Ha ez nem volna elég, a Sony gondoskodott arról, hogy minden irányítási módszer elérhetõ legyen a masinán, és a gép hátsó része egy hatalmas érintõképernyõvé vált. Az elsõ és hátsó touch screen egyedi megoldása nem feltétlenül a DS-es játékátiratok miatt, de a kifejezetten a Vitához tervezett játékok miatt lesz igazán izgalmas - adjuk hozzá ehhez az egészhez a Sixaxistól átvett giroszkópos mozgásérzékelést, és meg is vagyunk: ez a PS Vita, körvonalakban.

Nem mehetünk el még szó nélkül az új, hihetetlenül csúcsminõségû kijelzõ mellett sem: LCD helyett a Sony most OLED-re váltott, ami az LCD újabb, hatékonyabb, kevesebbet fogyasztó és valamivel szebb képet is adó rokona: 16 millió megjeleníthetõ színével és 960*544-es (igen magas!) felbontásával minden filmezõs, játékos igényt megfelelõen kielégíthet majd. Ráadásul ez a dögös, látványos kijelzõ érintõképernyõként is funkcionál! A vékonyabb kijelzõ-panel és az UMD meghajtó hiánya - bizony, az új PS Vita játékok flash-kártyákon lesznek eltárolva, amelyek aprók, hordozhatóak, és csendben olvassa õket be a gép - miatt az egész masina vékonyabbá vált. A végsõ méretek tehát a következõk: 18,2 centi széles, 8,35 centi magas, és csupán 1,85 cm vastag a PS Vita.

És meddig bírja a gép aksija? Átlagos használattal (közepes fényerő, közepes hang, bekapcsolt Wifi) játék közben nagyjából négy óráig bírja, ez majdnem öt órára növekszik, ha a legalacsonyabb fényerővel, kikapcsolt Wifi-vel nyomjuk - és három és fél órára csökken, ha mindent a maximumra tekerünk. FIlmnézéssel már masszívabb, nyolc-kilenc órán át bírja a gép, míg kikapcsolt kijelző melletti zenehallgatással akár egy napon át is. A töltés a géphez mellékelt (USB-kompatibilis) kábellel oldható meg, néhány óra alatt már maximumra is tölthetjük a gépünket.

A hardveres fronton a manapság már alapnak számító funkciók is bekerültek a gépbe, hogy ne kelljen a telefonunkat vagy a fényképezõnket használni: online böngészés? A PS Vita beépített Wi-Fi-vel és böngészõvel érkezik. Fényképezés? Elõl és hátul is megtalálható egy-egy 640*480-as felbontású képek készítésére alkalmas beépített kamera.MULTIMÉDIÁS, KÖZÖSSÉGI FUNKCIÓK, TRÓFEÁK

A PlayStation Vita, ahogyan elõdje is tette, nem kizárólag a látványos és igen minõségi játékokra koncentrál, hanem az egyéb, multimédiás funkciókra - és a közösségi élményre. A PS Vita megnövekedett méretû memóriájának köszönhetõen olyan funkciók is bekerültek a gépbe, ami még a PS3-on is hiányzik: ilyen például a parti-cset alkalmazás, amivel beszélgethetsz más, PS Vitán bejelentkezett barátaiddal. A PS Vita alapjaiban épít a PSN-es felületre: elsõ lépésként regisztrálnod kell a Sony rendszerében, majd elkezdheted kihasználni az ott kínált lehetõségeket.

Mik ezek a lehetõségek? Minden játék a végigjátszás közben különbözõ trófeákat ad ajándékba azoknak, akik az ott felmerülõ kihívásokat végrehajtják: a PS3-on bizonyított rendszer PS Vitán is megjelenik, gyûjteményed pedig folyamatosan bõvítheted az újabb és újabb játékokkal - nincs is annál szebb, mint amikor egy játékban minden elérhetõ trófeát megszereztél! A trófea-rendszer mellett természetesen itt van a barátlista is: A PSN segítségével felvehetsz más játékosokat barátként, és láthatod, hogy õk mikor játszanak éppen. Ekkor meghívhatod õket egy partiba beszélgetni, vagy mehettek játszani közösen a legújabb játékokkal, feltéve, ha mindkét félnek megvan az adott videojáték. A barátlista, a wi-fi segítségével könnyeddé és hatékonnyá vált online multiplayer, és az ingyenes parti chat segítségével a PS Vita 2012-es minõségû masina, aminek nincs szégyenkeznivalója az asztali konzolokkal szemben sem. Természetesen szöveges üzenetküldésre is van lehetõséged.

A PS Vita egy igen erõteljes médiacenter, ami kompatibilis egy rakás népszerû videóformátummal, az 1280*720 (720p) felbontású filmeket pedig hardveresen skálázza a saját kijelzõjére, bármiféle látható minõségromlás vagy mellékhatás nélkül - de lejátszik 720p minõségnél gyengébb felbontású filmeket is. Mindezek mellett természetesen képnézegetésre is lehetõségünk van. Végül, de nem utolsó sorban itt van az internetezés lehetõsége: bár játék közben nem indul el a böngészõ, de a PS3-ban megtalálható browser most a Vitában is tiszteletét teszi, annak minden elõnyével (remek kezelhetõség, jó megjelenítés) és hátrányával (továbbra sincs Adobe Flash-támogatás, néha lassú oldalbetöltés) együtt. A Sony a problémák egy részérõl tud, és könnyen lehet, hogy a folyamatosan készülõ frissítések valamelyikében majd orvosolják is azokat - többek közt az Adobe-vel is tárgyalnak a Flash-támogatás ügyében.

A PS Vita egy egyedülálló masina, ami tehát a játék mellett a közösségi élményt, a videó és kép-lejátszást, a zenelejátszást és az internetes böngészést is lehetõvé teszi: a különbözõ funkciókhoz pedig nincs szükséged több masinára, elég csak az érintõképernyõre böknöd, és a felugró PS rendszermenüben kiválasztanod azt a funkciót, amit használni szeretnél. A PS Vita legfontosabb és legerõsebb eleme, a gyönyörûszép képet nyújtó OLED pedig minden funkciójában szabadon, látványosan tündököl.Vissza
Nyomtatható verzió

|
2012-01-16 11:01:02
{{product.discount_percent}}%
{{product.popupTxt}}
+ AJÁNDÉKKAL
{{product.discount_percent}}
Eredeti ár:
{{product.orig_price}} Ft
Bruttó ár:
{{product.current_price}} Ft
{{product.current_price}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Érkezés:
{{{product.arrive_date}}}
Korábbi megjelenés:
{{product.release}}
Megjelenés:
{{product.release}}
 
Árukereső.hu Árukereső.hu
www.konzolokszervize.hu
oldal tetejére