Üdvözlünk kedves Vásárló!
Ne hagyjatok ki semmiből!


Soul Calibur V előzetes, előrendelési akció!

1419
Bár sokan csupán a Tekken-t ismerik a Namco Bandai háza tájáról, mint népszerû és évtizedes múltra visszatekintõ verekedõs játékot, azért akad itt egy másik sorozat is, ami legalább ennyire minõségi - sõt! A pusztakezes bunyó helyett teljes egészében a fegyveres három dimenziós összecsapásokra koncentráló SoulCalibur 1998-ban a játéktermek mellett megjelent Dreamcast-re is. Az eredmény: a Soul Calibur a mai napig minden idõk legmagasabbra értékelt, legjobbnak tartott verekedõs játéka lett, gyönyörû grafikája, hibátlan játékmenete, és hihetetlen tartalma miatt. A Namco ezek után kicsit megtorpant, és bár a folytatás, a PS2/Xbox/GameCube trióra vendégkarakterekkel kibõvített Soul Calibur II továbbra is egy minõségi verekedõs játék volt, az elsõ rész tökéletességét nem sikerült elérni.

Ezek után már a játéktermekben meg sem jelent a PS2-es SCIII és a 360/PS3-ra megjelent Soul Calibur IV - elõbbi a rakás kijavítatlan bug és hiba miatt, utóbbi pedig a balansz problémák és a megváltoztatott harcrendszer miatt nem tudott magának egy erõteljes felhasználóbázist kialakítani. Sokáig úgy tûnt, hogy nem is lesz új Soul Calibur... de a Namco csapatán belül a kreatív emberek összeültek, és úgy döntöttek, hogy itt az idõ újra egy kompetitív, a lehetõ legtökéletesebben összerakott Soul Calibur elkészítésére - ez lenne hát a február elsõ napjaiban megjelenõ Soul Calibur V.

» 17 évvel késõbb.... régi és új harcosok

A Soul Calibur V története a negyedik rész után tizenhét évvel játszódik. Sokáig úgy tûnt, hogy mind a legendásan gonosz Soul Edge és a pozitív ellenpárja, a Soul Calibur elvesztette képességét és erejét egy intenzív csatában - és a csendben és nyugalomban egy új generációja nõtt fel a harcosoknak. Ez természetesen kihatással lesz a játékban választható karakterekre is: a régi motorosok közül azok, akik visszatértek, bizony alaposan megöregedtek, és sokan nem is jönnek újra. Itt van például Sophitia fia, Patrolkos, aki az anyucihoz hasonló stílusban egykezes karddal és pajzssal kûzd - Cassandra stílusát pedig a tesó, Pyrrha viszi majd tovább. Xianghua is távozik, helyét lánya, a 15 éves Yan Leixia veszi át. Taki, a veterán ninja (kunoichi) is távozik, de tanítványa, a szõke, és roppant tehetséges Natsu folytatja a hírhedt stílust a ringben. Kilik sem lesz megtalálható a játékban, de a bottal mesterien bánó harcost ezúttal a "Nyugati Utazás" (Saiyuki) Songoku-jára emlékeztetõ Xiba veszi át. A régi harcosok sem maradtak érintetlenek, az eltelt több mint 17 évben szinte mindenki megváltoztatta valamelyest a harcstílusát, így a visszatérõ Soul Calibur veteránoknak is lesz mit tanulnia a játékmenet terén.

» Változtatások, bõvítések az ötödik részben

A Soul Calibur V teljesen átalakított harcrendszerrel bír. A sorozat történetében viszonylag hamar kialakultak az alapok: minden karakter képes horizontálisan támadni, ami elõl igen könnyû a kétszer fel vagy a kétszer le irány megnyomásával kitérni - és persze elérhetõek a direkt ezek ellen kitalált vertikális irányú támadások is. A széria történetében az oldalirányú kitérés néha nagyon erõs volt, majd a harmadik, negyedik részben kifejezetten gyengült a kitérés hatékonysága - a fejlesztõk most ezt szerették volna újra visszahozni. A játékmenet tehát gyorsabbá, pörgõsebbé vált, a továbbfejlesztett SCIV-es grafikus motornak köszönhetõen tehát minden harc látványosabb és lendületesebb lett. A két dimenziós verekedõs játékok évtizedek óta használják a Szuper Támadásokat, amelyeket egy összegyûjthetõ erõforrás elhasználásakor tudunk aktiválni: ez most megjelenik a Soul Calibur V-ben, és a játékosok látványos, igen nehezen védhetõ támadásokat indíthatnak el, amelyek minden karakternél teljesen egyediek - és hatékonyan lehet kombókban is alkalmazni õket. Teljesen átalakított, gyönyörûen kinézõ pályákat is kapunk: továbbra is a Soul Calibur õrizheti meg a "legszebb verekedõs játék" címet.» Online összecsapások, saját karakter kreálása


A Soul Calibur elõzõ része igen jó irányba indult el, hiszen az igéretes online játékmód mellett egy nagyon egyedi, roppant részletes karakter-készítõ módot is a játékosok kezébe adott, aminek segítségével mindannyian kialakíthattuk magunknak azt a harcost, akivel küzdeni szerettünk volna. Természetesen problémák akadtak itt is: elsõ próbálkozásként jó volt az online, de a netkód nem volt megfelelõ ahhoz, hogy a nagy távolságokat áthidalja, így csak egy igen szûk (fõleg nyugat-európai) közönség tudta rendesen élvezni a játék online verzióját. A fejlesztõk tanultak a hibából, és az igéretek szerint az eddigi legjobb online kódot fogják mellékelni a játékhoz, amit mindenki élvezni tud majd a saját kontinensén - ha ez valóban így lesz, akkor semmi nem állhat a játék sikereinek útjába. A karakter-kreálás pedig továbbra is megmaradt a játékban, és olyannyira továbbfejlesztették, hogy most már tényleg mindent megcsinálhatunk benne, amit csak akarunk. Egy kedves szereplõ valamelyik rajzfilmbõl vagy képregénybõl? Megcsinálható. Régebbi karakter, vagy hiányzó veterán a korábbi Soul Calibur részekbõl? Simán összehozható. Extrém harcos õrült színekben, figyelemfelkeltõ ruhában? Itt könnyedén elkészítheted azt is. Olyan harcossal leszel, akit csak szeretnél - és közben a fegyverválasztástól függ, hogy melyik SC-szereplõ harcstílusát használhatod majd.


A Soul Calibur V a sorozat legigéretesebb része, ami olyan minõségi játéknak igérkezik, ami újra a klasszikusok közé emelheti a veterán sorozatot. Az online játékmód, az egyjátékos tartalom, a karakter-kreálás hármasa hatalmas játékidõvel szolgálhat, a kompetitív játékot kedvelõk pedig minõségi training móddal és online bunyóval megtámogatva hosszú hónapokon, éveken át harcolhatnak majd és tökéletesíthetik tudásukat - a játékot pedig a világhírû EVO versenysorozat is besorolta a 2012-es versenyszámok közé. A játék Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra egyaránt megjelenik, méghozzá február harmadikán: elõrendelõink ingyenes házhozszállítást és ajándék pólót kapnak ajándékba. Ráadásul a készlet erejéig kártyapaklit/naptárat is sorsolunk!Vissza
Nyomtatható verzió

|
2012-01-05 16:18:26
{{product.discount_percent}}%
{{product.popupTxt}}
+ AJÁNDÉKKAL
{{product.discount_percent}}
Eredeti ár:
{{product.orig_price}} Ft
Bruttó ár:
{{product.current_price}} Ft
{{product.current_price}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Érkezés:
{{{product.arrive_date}}}
Korábbi megjelenés:
{{product.release}}
Megjelenés:
{{product.release}}
 
Árukereső.hu Árukereső.hu
www.konzolokszervize.hu
oldal tetejére