Üdvözlünk kedves Vásárló!
Ne hagyjatok ki semmiből!


A Nagy Kérdés: Konditerem vagy Kinect?

2776
A Microsoft Kinect-je alaposan felforgatta a világot. Az Xbox 360-at használó kiegészítő lényege ugye az, hogy a kamera segítségével a mi mozdulatainkat elemzi, felhasználja azt, és így irányító, kontroller nélkül tudunk navigálni a játékokban, de igen sok fitnessz-program is született a remek ötletnek köszönhetően. Ez a kiegészítő a nagycsaládos videójátékosok számára igazi áldás, ezt igen könnyű belátni - de most következő cikkünkben megpróbálunk más szemszögből nézni erre a kiegészítőre. A Kinect lehet ugyanis a kulcs a stresszmentes, egészséges, fitt élethez: nyújthat-e vajon tökéletes alternatívát a divatos, népszerű konditermekkel szemben?A Kinect-el kapcsolatban első látásra az derülhet ki, hogy egy viszonylag drága játékprogram+hardver csomagja, amit ha csak és kizárólag játékra használnánk, akkor valóban egy komolyabb befektetésről van szó - de ha más szemszögből vizsgáljuk meg a kiegészítőt, akkor hamar kiderülhet, hogy a Kinect néhány hónap alatt nem csak hogy visszahozza az árát, de még további időt, energiát spórol meg nekünk - mindezt pedig úgy, hogy megfelelő alternatívája lehet a konditermekbe járásnak.

A Kinect személyes élmény, ahol csak és kizárólag Te vagy a középpontban. A Kinect-re elkészült fitnessz-programok széles választéka olyan edzésprogramot kínál, amilyen stílust éppen preferálsz. Hagyományos fitness? Zumba Fitness? Kőkemény tréning a UFC stílusában? Mind elérhető. Edzésmódot váltani a Kinectnél annyit tesz, mint kicserélni a szoftvert - nem kell új termet, új edzőt keresni. A Kinect nem egy olyan személyi edző, aki csak néhány percenként figyel rád egyszer-egyszer: épp ellenkezőleg, a Kinectes edzőprogramok tökéletesen figyelik mozdulatainkat, azonnal jelzik, ha valami nem stimmel, és dinamikus programokat is összeállítanak nekünk, így az edzések alatt megvan a konkrét és követendő edzésterv is: a fejlődés pedig csak így lehet igazán hatékony.

A Kinect előnyei pedig csak most kezdenek igazán nyilvánvalóvá válni: az edzésterven túl egy sokkal személyesebb, sokkal relaxáltabb élményt kaphatsz. Nincs többé utazás, nincs parkolóhely keresés, nincs kényelmetlen átöltözés az öltözőkben, vagy az optimálisnál roszabb zuhanyzási lehetőségek. A Kinect a nappalidban, a hálószobában, vagy az erre a célra kialakított helységben alig foglal egy néhány centit a lakásból, a gyakorlat elvégzése után pedig már azonnal otthon is vagy, saját zuhanyzóval, várakozás, utazás, sorban állás, idegeskedés nélkül. A stresszmentes környezet minden hatékony edzésterv fontos kiegészítése: az idegeskedéstől azonnal meg is szabadulsz a Kinect használatával, nem is beszélve a megspórolt utazásokról, várakozásokról.A Kinect mindezek mellett azoknak is kaput nyithat a fitt és egészségesebb élet felé, akik korábban különböző problémáik miatt nem tudtak rendszeresen konditerembe, fitnesz klubba járni. Legyen itt szó arról, hogy néhány ember életvitelébe nem fért bele annyi idő, hogy a terembe lejárjanak, vagy arról, hogy nem akartak az első néhány hétben a sok kigyúrt, nálunk jóval gyakorlottabb ember között edzeni, feszengeni, és szorongani még a legkönyebb súlyok mellett is. A Kinect-el ilyen problémák nincsenek: a szoftvernek mindegy, hogy hány kilósak vagyunk, vagy hogy mennyi a felesleg. Otthon lehet kényelmesen, öltözéktől függetlenül edzeni, problémák és felesleges stressz nélkül - de profi edzésprogrammal és hatékony módszerekkel, ami gyorsan elhozza a kívánt eredményt, ha rendszeresen elkezdünk vele mozogni.

Ennek fényében vizsgáljuk meg nyugodtan újra ennek a Kinect-nek az árát: Xbox 360-hoz külön 25-28 ezer forint a gép egy szoftverrel, amihez az általunk választott fitnesszjáték egy további egyszeri költség . Vessük csak össze ezt azzal, hogy mennyibe kerül átlagosan egy hónap kondizás? Hányszor vettél ott csak egy ásványvizet, némi proteint, vagy valami ütős koktélt? És milyen áron? Ha van a nappaliban Kinect, akkor a fitnesszhez nem lesz szükség kondi-bérletre, ami azt jelenti, hogy átlagosan 2-3 hónap alatt a kiegészítő költségekkel sem számolva is visszahozza a Kinect az árát, onnantól kezdve pedig folyamatosan pénzt, időt és energiát spórol meg neked: olyan erőforrások ezek, amit a fejlődésre, az edzésre, és a pihenésre fordíthatsz.

Röviden és tömören: bár nincs mindenkire vonatkozó válasz a Nagy Kérdésre - az azonban biztos, hogy az Xbox 360-hoz kapható Kinect forradalmasította az otthoni edzés lehetőségét. Miközben azok, akik továbbra is nagy súlyokkal szeretnének dolgozni a konditeremben, azok továbbra is járnak majd oda, ha elsődlegesen az erőnlét növelése és a fitt kondíció elérése, vagy a rendszeres egészséges mozgás a célunk, akkor igen valószínű, hogy már néhány hónap edzés után is kijönnek a Kinect egyértelmű előnyei a konditeremmel szemben - és még spórolhatunk is vele!


Vissza
Nyomtatható verzió

|
2011-08-11 12:10:58
{{product.discount_percent}}%
{{product.popupTxt}}
+ AJÁNDÉKKAL
{{product.discount_percent}}
Eredeti ár:
{{product.orig_price}} Ft
Bruttó ár:
{{product.current_price}} Ft
{{product.current_price}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Érkezés:
{{{product.arrive_date}}}
Korábbi megjelenés:
{{product.release}}
Megjelenés:
{{product.release}}
 
Árukereső.hu Árukereső.hu
www.konzolokszervize.hu
oldal tetejére