Üdvözlünk kedves Vásárló!
Ne hagyjatok ki semmiből!


Karácsonyi vásárlási tanácsadó

1709
Aktuális összefoglalónkban szeretnénk megkönnyíteni mindenki számára a karácsonyi ajándékvásárlást. Videójátékokból hatalmas választék akad minden évben, és legyünk őszinték: ki tudna kiigazodni egykönnyen a rengeteg új játékmegjelenés között? Itt az Xbox 360, a PlayStation 3, illetve a Nintendo Wii tulajdonosok számára mutatjuk be a legjobb játékokat - ez jelenleg a három aktuális asztali konzol, amelyekre folyamatosan és rendszeresen jelennek meg jobbnál jobb játékok. A felépítés a következő: különböző kategóriákra bontottuk a játékokat, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy fiatalabb játékosok, tinédzserek, vagy éppen felnőtt játékosok részére vásárolunk majd játékot ajándéknak - így az ajánlott életkor és a játékok stílusai között is különbséget teszünk. Nézzük tehát, hogy milyen játékokat érdemes ajándéknak vásárolni a 2010-es kínálatból!


HALO REACH
( 16 éven felülieknek, FPS, Xbox 360 )

A Halo sorozat minden idők egyik legnépszerűbb konzolos FPS játéka (belsőnézetes lövöldözős játék), amely három egymáshoz viszonylag szorosan kapcsolódó résszel kialakította magának a hatalmas rajongótábort. A Halo Reach változtatott a formulán, hiszen ezúttal egy előzményt játszhatunk, amihez semmilyen előzetes Halo-tudás nem szükségeltetik. A játékban átélhetjük a Reach kolónia bukását, egy kegyetlen, ijesztő és nem utolsósorban legyőzhetetlennek tűnő idegen invázió olyan élményt ad, amelyet nem fogunk egyhamar elfelejteni. Az egyjátékos kaland befejeztével pedig természetesen lehetőségünk lesz arra is, hogy más játékosok ellen játsszunk több mint egy tucat különböző játékmódban, illetve a végtelenített, hullámokban érkező ellenségeket alkalmazó Firefight-ban álljuk a sarat. Az Xbox 360-as FPS-rajongók keresve sem találhatnának jobb játékot ennél - már ha szeretjük a science fiction játékokat.

CALL OF DUTY BLACK OPS
( 18 éven felülieknek, FPS, Xbox 360, PlayStation3, PC)

A Call of Duty sorozat még PC-n indult hódító útjára, és közepes sikerek után senki nem gondolta volna, hogy néhány epizóddal és jó pár évvel később már a világ egyik legjobb és a legnépszerűbb FPS sorozatává válik majd. A Modern Warfare után azonban pontosan ez történt, az idei évben pedig a Treyarch fejlesztői mutathatták meg, hogy ők is képesek egyedi környezetben játszódó, izgalmas kampányt készíteni. A Black Ops a hidegháború alatt játszódik, és válogatott küldetésekben meséli el egy elitalakulat kegyetlen és erőszakos kalandjait - szigorúan az idősebb közönség számára szól a játék, ők viszont nagyon élvezni fogják. A kampány végigjátszása után pedig természetesen ezúttal is lehetőségünk lesz a többjátékos móddal szórakozni, hosszú, hosszú hónapokon át: a Call of Duty multi játékmódjai tradícionálisan hosszú évekig aktív játékosközösséget csalogatott magának.

CASTLEVANIA: LORDS OF SHADOW
( 16 éven felülieknek, hack'n'slash / kaland, Xbox 360, PlayStation 3 )

A Castlevania sorozat még a NES/SNES időkben számított igazán ismert szériának, és a több tucatnyi rész mindegyike képes volt hozni azt a különleges dark fantasy hangulatot, amivel megismertük a játékot. Vámpírok, zombik, misztikus ellenfelek, és egy vámpírvadász Belmont - ez volt az a recept, amit minden játék felhasznált. Sokáig nem tudtak három dimenziós játékot készíteni a Castlevania sorozaton belül, ezt az átkot azonban a MercurySteam fejlesztői sikeresen meg tudták törni, a Metal Gear Solid által elhíresült Hideo Kojima tanácsaival és utmutatásaival. A Castlevania a God of War és a Devil May Cry stílusára emlékeztető akció-kaland, fejtörőkkel, igen széles eszköztárral, változatos fegyverekkel, és egy igazán emlékezetes, látványos atmoszférával, környezettel. Ilyen sötét hangulatú, egyedi tempójú és különleges fantasy hack'n'slash szökőévente jelenik meg - ha csak egy kicsit is vonzódunk a stílushoz, akkor nem szabad kihagyni.

ASSASSIN'S CREED BROTHERHOOD
( 18 éven felülieknek, akció-kaland, Xbox 360 / PlayStation 3 )

A Ubisoft minden generációban szeretett kisérletezni, hátha egy igazán nyerő széria lesz az eredmény: az előző generációban így sikerült feléleszteniük a Prince of Persia sorozatot, most pedig létrehozták az Assassin's Creedet, amely titkos rendek történelmi helyszíneken és a múltban játszódó összecsapásaira helyezik a hangsúlyt. Az első részben a keresztes háborúk idejében voltunk, a második rész pedig a középkori Itáliába kalauzolta el a játékosokat - a Brotherhood egy harmadik rész (bár számozás nélkül), ami Ezió kalandjait folytatja, aki egy minden eddiginél kegyetlenebb és veszélyesebb harcra készül a szintén középkori Rómában a templomosok ellen. A játék az új helyszín és a tovább finomított játékmenet mellett ezúttal nagy újdonságként többjátékos játékmódot és bámulatos grafikát tartalmaz. A multiplayerben egymásra vadásznak a játékosok, az izgalom pedig az, hogy mindenkinek megadott célpontja van - mi pedig beolvadhatunk a tömegbe, hogy a legváratlanabb pillanatban ugorjunk rá a prédánkra....

FIFA 11
( bármilyen korosztálynak , foci, Xbox 360, PlayStation 3 )

Ahogy már egy ideje minden évben, úgy idén is megjelent az éppen aktuális FIFA epizód - ezútal a FIFA 11. A fejlesztők idén is gondoskodtak arról, hogy a lehető legtöbb újítás kerüljön bele a játékba. A javított mesterséges intelligencia és a még tovább finomított grafika, és persze a 2010-es focicsapatok adatai és játékosbázisa mellett a játékban lehetőségünk lesz saját csapataink testreszabására, a fiatal focisták beválogatására. A fejlesztők idén nagy hangsúlyt helyztek arra, hogy lemodellezzék a tehetséges és a kevésbé tehetséges játékok közti különbséget - a legjobbak sokkal látványosabb cseleket hajtanak majd végre, és a kapura is sokkal veszélyesebbek lesznek hétköznapibb társaiknál. A FIFA 11 megfelelő ajándék lehet számodra, ha van a családban focirajongó fiatal, vagy szülő - egy gépen többen is játszhatnak vele, így házibulik és egyéb összejövetelek alkalmából is lehet majd játszani vele. A FIFA folyamatosan egyre jobbá és jobbá válik - idén egyértelműen a legjobb játék, amit a műfajban találhatunk.

FABLE III
( 16 éven felülieknek, szerepjáték, Xbox 360 )

A Fable sorozat (ami először Xbox-ra, majd később Xbox 360-ra jelent meg a második résszel) mindig is híres volt arról, hogy a legendás fejlesztő Peter Molyneux ötleteit követve egyedi, más szerepjátékokban nem látott lehetőségeket próbáltak videójátékba csempészni. A fő témák itt a jó és a rossz viselkedés különválasztása - adott esetben hősként tiszteltek, vagy éppen a városokat és falvakat terrorizáló gonoszként! A Fable harmadik részében még komolyabb szerepet vállalhatunk el: királyok leszünk! A forradalom lezajlik, a gonosz uralkodót eltávolítjuk, utána pedig csak és kizárólag rajtunk múlik, hogy milyen döntéseket hozunk, és jó királyként, igazságos uralkodóként viselkedünk, vagy éppen gonosz, vaskezű zsarnokként. A Fable III sok-sok apró újításával és még mindig pompás grafikájával könnyedén ajánlható a szerepjátékokat szerető játékosoknak, a magyar nyelvű felirat miatt pedig a családban bárki játszhat vele, akár rendelkezik angol nyelvtudással, akár nem.

NEED FOR SPEED: HOT PURSUIT
( 12 éven felülieknek, autóverseny, Xbox 360, PlayStation3, PC )

Az idei karácsonyi szezon nem maradhat dögös és pörgős autóversenyek nélkül. A szezon legnagyobb pozitív meglepetései közé egyértelműen a Need for Speed: Hot Pursuit került. Az Electronic Arts a 90'es években indított sorozata pár éve nagyot vesztett a népszerűségéből, hiszen az újabb NFS játékok egyre távolabb kerültek attól, ami miatt annyira szerettük őket. Az EA ezt sikeresen felismerte, és megbízta az árkád autóversenyek császárait, a Criterion Games fejlesztőcsapatát, hogy készítsenek el egy olyan NFS játékot, ami végre visszatér a régi elődök hangulatához. A "Hot Pursuit" nem akar éjszakai autóversenyzést vagy profi szériaversenyeket kínálni: ebben a játékban dögös és roppant drága sportkocsikkal versenyezhetünk majd a közutakon, a versenybe pedig általában beleszólnak majd a rendőrök is, kocsikkal, helikopterekkel, barikádokkal. Magas tét, eszméletlen tempó, hatalmas ütközések - csodálatos grafika, és tartalmat multiplayer játékmódok: erről szól a játék.

HEAVY RAIN
( 18 éven felülieknek, kalandjáték, PlayStation3)

Vannak olyan videójátékok, amelyek egész egyszerűen nem nevezhetőek már hagyományos játéknak, annyira mást szeretnének elérni. A Heavy Rain is ilyen. A Quantic Dreams csapata nem teketóriázott, és elkészítették egy újabb mesterművüket, amely egy különös sorozatgyilkosságot mutat be egy rakás, látszólag egymástól teljesen független életet élő ember szemszögéből. A történetben többször választhatunk majd, és a cselekedeteinktől függ majd az is, hogy vajon milyen irányba halad tovább a történet. A Heavy Rain megjelenése előtt sokan kételkedtek a játék sikereiben, idén azonban kiderült, hogy nem csak minőségileg, de eladási adatok szempontjából is egy igen népszerű, jól sikerült és párja nélküli videójátékról van szó. A Heavy Rain olyan ajándék, amit azoknak adhatsz, akik szeretnek sokat gondolkodni, imádják a thrillereket - merengős téli órákra pont ideális választás lesz - de szigorúan a felnőtt játékosoknak!


GRAN TURISMO 5
( bármilyen korosztálynak, autóverseny, PlayStation3)

A Sony ebben a generációban hosszú, hosszú várakozás után jelentette meg végre az idei karácsonyi szezonban az új autóversenyes játékát - a játékot, amire mindenki oly régóta várt, egészen az első Prologue változat megjelenése óta . A Gran Turismo 5 minden autó-rajongó álmát beteljesíti: dolgoznak végre a törésmodellen, nagyjából ezer autó irányítását ismerhetjük majd ki, átalakításra kerültek a jogsik is, hihetetlen mennyiségű extra tartalom került a játékba, változó napszakokban állhatunk rajtnak - és persze minden eddiginél bámulatosabbá vált a grafika. A Gran Turismo 5 online opciókkal, autóversenyekről, autócsodákról szóló csatornákkal próbálja összekötni a játékot és a filmezést - gyakorlatilag egy olyan játékról van szó, amelyre nem hiába várakoztunk ennyi éven át. A Gran Turismo tökéletes ajándék bármilyen rokonnak, ha csak egy picit is vonzódik az autóversenyes játékokhoz: ebben a játékban több száz órányi tartalom van, ezernél is több autóval, megannyi pályával és játékmóddal - igazi hosszútávú szórakozás! (Zenés ritmusjátékok, Xbox 360 / PlayStation 3, 12 éven felülieknek)
Természetesen a legjobb választások közé idén is a zenés ritmusjátékok tartoznak. Az egész család játszhat vele, semmilyen zenei illetve videójátékos "előismeret" nem szükséges hozzá - az egyszerű szabályokat néhány perc alatt megszokhatja bárki, és onnantól kezdve mehet a móka az egész téli szünetben! Az idei évben is három egymással rivalizáló játék jelent meg, választani pedig az alapján tudtok közöttük, hogy milyen zenei stílust kedveltek. A rockos vonalat ezúttal két játék is képviseli: a keményebb vonalra visszatérő Guitar Hero : Warriors of Rock, illetve az idén ismét újabb stílusú hangszereket bevető Rock Band 3. Azok, akik inkább az elektronikus zenéket és a hatalmas megamixeket kedvelik, idén nagyon jól járnak, hiszen nekik ott van a DJ Hero második része, ami javított grafikával, eszméletlenül jó zenékkel, sok-sok mix-szel szeretné szórakoztatni a játékosokat - gitár helyett persze ilyenkor egy keverőpulttal fogunk játszani. Minden játék csak úgy játszható többen, ha vagy átadogatjuk az eszközt, felváltva próbálkozva a dalokkal, vagy pedig több gitárt/dobszettet/dj keverőpultot veszünk, ekkor egyszerre több játékos is játszhat a megfelelő játékokkal. A Guitar Hero / DJ Hero / Rock Band sorozatok továbbra is a házibulik császárai - ajándéknak talán éppen ezért pont ideálisak!
Vissza
Nyomtatható verzió

|
2010-11-23 14:44:54
{{product.discount_percent}}%
{{product.popupTxt}}
+ AJÁNDÉKKAL
{{product.discount_percent}}
Eredeti ár:
{{product.orig_price}} Ft
Bruttó ár:
{{product.current_price}} Ft
{{product.current_price}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Érkezés:
{{{product.arrive_date}}}
Korábbi megjelenés:
{{product.release}}
Megjelenés:
{{product.release}}
 
Árukereső.hu Árukereső.hu
www.konzolokszervize.hu
oldal tetejére