Üdvözlünk kedves Vásárló!
Ne hagyjatok ki semmiből!


Rajongók és megszállottak

788
A felnőtt korúak fele játszik rendszeresen videojátékokkal!A Pew nevet viselő amerikai cég felmérést végzett az amerikai lakosság körében a korosztályok szerinti videojáték használatról . A vizsgálat kimutatta, hogy a 18 év fölöttiek 53 %-a rendszeresen játszik videojátékkal, ebből 21 % mindennap leül készüléke elé. Természetesen a tinik és fiatal felnőttek aránya magasan vezet ebben a korosztályban (a játékosok 81 %-a 18 és 29 éves kor közötti), mivel a tinédzserek 97 %-a szokott játszani a számítógépen vagy konzolon.

Meglepő azonban, hogy a fiatalok egyre magasabb arányával az idősebb felhasználók köre is növekszik. Ezt mutatja, hogy a magát rendszeres játékosnak valló megkérdezettek 23 %-a 65 éven felüli. Ebben természetesen hatalmas szerepe van a Nintendo Wii megjelenésének, ami eddig soha nem látott módon vonja be a különböző korosztályok tagjait a játékba. (lásd „Mii - ndenkinek...” című írásunkat)

A férfiak és nők között vélhető különbség is egyre inkább elmosódni látszik. A nők is egyre nagyobb számban választják a szórakozásnak ezt a formáját. Ezt támasztja alá, hogy a régebben hagyományosan férfiközpontú játékokban egyre több női játékos is részt vesz. (50 %)

Tanulmányi végzettség illetve kereset alapján nem mértek számottevő különbséget a játékosok között. Ez arra utal, hogy a konzolhasználat már olyan mértékben elterjedt, ami messze túlmutat a hagyományos társadalmi különbségeken (mint a nem, a kor, a lakóhely, és az iskolai végzettség).

Sajnos hazánkban nem végeztek ezzel kapcsolatban még felméréseket, de valószínűleg az amerikai tendencia egyre inkább itthon is meg fog nyilvánulni. Bár még nem beszélhetünk a társadalmi különbségek elmosódásáról, a videojátékok iránti kereslet rendületlenül növekszik. Ebben a beállt nehezebb gazdasági körülményeknek is szerepük lehet, ha a lakosságot arra ösztönzi, hogy inkább otthon kapcsolódjon ki, és szórakozzon.

Vissza
Nyomtatható verzió

|
2009-03-27 14:04:43
{{product.discount_percent}}%
{{product.popupTxt}}
+ AJÁNDÉKKAL
{{product.discount_percent}}
Eredeti ár:
{{product.orig_price}} Ft
Bruttó ár:
{{product.current_price}} Ft
{{product.current_price}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Státusz:
{{{product.status}}}
Érkezés:
{{{product.arrive_date}}}
Korábbi megjelenés:
{{product.release}}
Megjelenés:
{{product.release}}
 
Árukereső.hu Árukereső.hu
www.konzolokszervize.hu
oldal tetejére