Videokártya

Rendezés: 
Oldalanként: 
{{{pager}}}
-5%
-5
Eredeti ár:
92990 Ft
Bruttó ár:
87990 Ft
Státusz:
Raktáron
 
-14%
-14
Eredeti ár:
339990 Ft
Bruttó ár:
291990 Ft
Státusz:
Raktáron
 
Nincs megjeleníthető találat
{{{pager}}}
{{{description}}}
Videokártyák

A videokártya felelős azért, hogy a számítógéped hogyan jeleníti meg a játékokat, filmeket. A videoadapter, grafikus kártya vagy grafikus adapter néven is ismert videokártya az egyik legfontosabb alkatrésze a gépednek. Ha gamer PC-ét szeretnél összerakni, ezen az összetevőn semmiképp sem szabad spórolnod.

A videokártyáknak alapvetően két típusával találkozhatsz: az alaplapra integrált videokártyákat fizikailag nem tudod eltávolítani. Az ilyen kártyák az alaplapra vagy a CPU-ba építve működnek. Sajnos az integrált kártyák általában nem megfelelőek, ha a legújabb játékokkal szeretnél játszani, ezért szükséged lesz egy teljesen különálló, dedikált kártyára is. Ezt, a bővítőkártyás rendszerű típust bármikor cserélheted, így mindig lépést tarthatsz az új megjelenésekkel és akkor sincs probléma, ha tönkre menne, hiszen könnyen pótolhatod.

Természetesen a legfontosabba a kártya kiválasztásánál, hogy számodra megfelelő legyen. Felesleges túl sokat költeni egy profi videokártyára, ha nem használod ki a képességeit. Lehet, hogy egy olcsó, de jó teljesítményű videokártya is képes az általad játszott játékokból kihozni a maximumot.

A nagyobb teljesítményű videokártyák esetében a hűtés is lényeges, ezért ezek a videokártyák sokszor nagy bordákkal és ventilátorokkal kaphatók, amik néhány centivel megnövelik a kártya méretét. Ezért fontos, hogy jól válasszuk ki a számítógépházat és a többi alkatrészt is, ugyanis lehet, hogy a beszereléskor gondjaink adódhatnak, ha nem megfelelő méretű helyre próbáljuk beilleszteni a videokártyánkat.

A megfelelő videokártya kiválasztásában sok összehasonlító oldal segít, emellett teszt videókat is nézhetsz, vagy tájékozódhatsz a számítógép összeszereléssel foglalkozó fórumokon is. Azt azonban megjegyeznénk, hogy vigyázni kell az ilyen oldalakkal, mert sokszor nem azonos konfigurációban tesztelik a videokártyákat, így a kapott eredmények összehasonlítása félrevezető lehet. Ráadásul legtöbbször nem játék közben, hanem egy speciális program segítségével hasonlítják össze a különböző típusokat, így ez sem ad teljesen valós képet a kártya működéséről.

Ha nem vagy teljesen biztos a dolgodban, vagy csak nem szeretnél az utánanézéssel és keresgéléssel bajlódni, nyugodtan kérd kollégáink segítségét. Üzletünkben akár személyesen is segítenek választani, vagy telefonon és e-mailben válaszolnak kérdéseidre. Akárhogy döntesz, mindig tartsd szem előtt, hogy a géped teljesítménye nem kizárólag a videokártyától függ. Ezért fontos, hogy a neked legmegfelelőbb konfigurációt válogasd össze.

Bezárás
PC
Chipset gyártó
Chipset típusa
Memória mérete
Memória típusa
Dvi csatlakozó
Hdmi csatlakozó
DisplayPort
Mini DisplayPort
Micro Hdmi
Csatoló felület
Mini Hdmi
Státusz
Ár
Árukereső.hu Árukereső.hu
www.konzolokszervize.hu
oldal tetejére