PC játékok, Magyar nyelvű

Rendezés: 
Oldalanként: 
{{{pager}}}
Bruttó ár:
1790 Ft
Státusz:
Rendelhető
Nincs megjeleníthető találat
{{{pager}}}
{{{description}}}
Magyar nyelvű játékok

A legtöbb PC játék sajnos csak idegen nyelven, főleg angolul érhető el. De szerencsére egyre több játékhoz készítenek magyar szinkront vagy feliratot, hogy azok is élvezhessék, akik nem beszélik az angolt vagy nem szeretnek idegen nyelven játszani. Ha te is közöttük vagy, jó hírünk van, mert összegyűjtöttük neked egy helyre azokat a játékokat, amiket magyar felirattal vagy szinkronnal is játszhatsz.

Számos oka lehet annak, hogy miért szeretne valaki magyar nyelvű játékot, és ahogy sok érv szól mellette, ellene is felhozható jó pár. A legalapvetőbb ok, ha valaki nem ismeri a játék nyelvét, így nem érti a menüt, és azt sem, hogy a szereplők miről beszélnek, vagy milyen feladatokat kell végrehajtani. Ez gyakorlatilag ellehetetleníti számára a játék használatát, vagy legalább is nagyon megnehezíti. Hiszen, ha minden energiádat arra kell fordítanod, hogy egyáltalán megértsd, mit is kell csinálni, nem tudsz belemerülni a játék világába.

A kisebb gyerekek számára, még ha az iskolában tanulnak is idegen nyelveket, probléma lehet a gyors beszéd, vagy a hosszabb szövegrészlet egy játékban, ezért könnyebb számukra, ha felirattal vagy szinkronnal játszhatnak. Még a gyakorlottabb, angolul jól tudó játékosoknak is nehézséget okozhat egy hosszabb küldetésleírás vagy egy gyors, pörgős párbeszéd, főleg, ha a karakterek még valamilyen akcentussal is beszélnek. Az finom utalások és a nyelvspecifikus poénok, például a szóviccek is sokkal jobban érvényesülnek, ha az anyanyelvén hallja vagy olvassa a játékos.

A szinkronizált játékok esetében a szinkronszínészek nem csak a puszta információt igyekeznek átültetni magyar nyelvre, de a nyelvnek megfelelő hangsúlyozást használva megszemélyesítik a karaktereket, így nem lesz kérdéses, mikor beszél valaki ironikusan vagy próbál valamire finoman utalni. Ezek felett egy angol nyelvű játék esetében lehet, hogy könnyedén elsiklanánk.

A magyar nyelven feliratozott játékok esetében pedig a felirat nemcsak amegértést segíti, de az angol nyelv elsajátításában is segít. Játék közben, észrevétlenül gyakoroljuk a nyelvet mindenféle plusz erőbefektetés nélkül, hiszen miközben olvassuk a szavakat, halljuk az angol megfelelőiket is. Így ez a fajta játék még segíthet is, ha éppen nyelvet tanulsz.

A magyar nyelvű játékok tehát nem csak jobban és könnyebben érthetőek, de élvezetesebb játékot kínálnak. Természetesen ez csak abban az esetben igaz, ha szereted a magyar szinkront vagy feliratot. Amennyiben eredeti nyelven szeretnél játszani, kínálatunkban számos PC játék közül válogathatsz. Ráadásul a feliratos vagy szinkronos játékok esetében a magyar nyelv csak egy opció, így eredeti nyelven is átélheted az élményt, ha erre vágysz. Mindenképpen javasoljuk azonban, hogy mielőtt választanál, olvasd el a játék adatlapján, vagy dobozán hogy milyen nyelvi beállítások érhetők el, mert ez esetenként eltérő lehet.

Bezárás
PC
Ár
Korhatár
Kiadó
Státusz
www.konzolokszervize.hu
oldal tetejére